12-19-2017, 09:41 PM
Dobór słuchawek
Skłaniam się ku SteelSeries Arctis 5, mają bardzo dobry wygląd i wydają się być wygodne.
Nie proponujcie mi żadnych słuchawek AKG, miałem takie raz to dosłownie pękł mi pałąk na głowie także nie polecam nikomu
- jakie obecnie używasz? Razer kraken 7.1 chroma
czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ? nie
- jeśli tak – to jakiej?
- jeśli nie – czy planujesz kupić i w jakiej kwocie? nie
--- jeżeli nie planujesz kupować karty to podaj swój model płyty głównej lub chipset realteka (np. ALC1150) MSI TOMAHAWK Z370
słuchawki mają być w 100% do gier // w 100% do muzyki i filmów, nie obchodzi mnie ani troche czy będę słyszeć jakieś kroki w grze
jakiej muzyki głównie słuchasz? głownie rapu z mocnym basem
w jakie gry grasz (która jest priorytetem)? strategie, indie takie jak np The Long Dark
twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? 500zł ale jeśli trzeba wydać wiecej i warto to nie ma problemu, są w końcu święta
stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? komfort, krakeny które miałem były bardzo wygodne, mimo dużej wagi. Mam spore uszy więc w gre wchodza tylko słuchawki zamknięte wokółuszne, bo spędzam przy komputerze bardzo dużo czasu
jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)? Zamknięte
wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? Nie rozumiem
czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? Nie, słuchawki mają być tylko do użytku domowego
co w obecnych słuchawkach Ci przeszkadza? Co chciałbyś zmienić? No zepsuła się prawa słuchawka i idą na śmietnik
dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów):
Skłaniam się ku SteelSeries Arctis 5, mają bardzo dobry wygląd i wydają się być wygodne.
Nie proponujcie mi żadnych słuchawek AKG, miałem takie raz to dosłownie pękł mi pałąk na głowie także nie polecam nikomu