• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Słuchawki do 250zł do gier // Karta dźwiękowa +/- 150zł
Jedyny sklep jaki znam z tych gdzie były dostępne te słuchawki dostępne ;P Zawsze wszystko przychodziło za 2 dni max, a tu takie zdziwienie... Najchętniej bym zamawiał wszystko w x-kom, ale mało rzeczy tam mają i drożej ;/
Odpowiedz
a wiesz, że w x-komie jak zapytasz czy dadzą Ci cenę jak w morele to w 90% dają taką samą;D a masz produkty niemal od ręki ;D

x-kom ma więcej rzeczy na stanie, morele bierze od dostawców, czyli sami nei wiedzą kiedy co będzie dostępne ale przeważnie piszą, że do 1-2 dni... takie tam janusze biznesu ;)

...morele...hehehe
Odpowiedz
Wiem, też wolę zamawiać w x-kom, ale akurat tych słuchawek nie mają. Poza tym ostatnio niezbyt często mi dają cenę jak inne sklepy, mimo że dużo już u nich kupowałem. Zrobią jakąś zniżkę jak im napiszę z linkiem do innego sklepu, ale rzadko kiedy jest to opłacalna zniżka, a co dopiero wyrównanie cen ;p
Trudno, pozostaje czekać :D

Karta dźwiękowa przynajmniej już przyszła i czuć różnicę jeśli o mikrofon chodzi. Co do słuchawek (obecnych) na tej karcie to nie mogę coś ogarnąć equalizera, mixera itp żeby mi dał to co bym chciał...

@edicik
Jednak słuchawki czekają już od dziś na moje przybycie do netpunktu! Jutro odbieram i zobaczymy jak grają ;)
Odpowiedz
Jak ustawić tego xonara żeby to grało jakoś normalnie? :P Póki co strasznie dziwnie (cicho) słychać kroki z daleka.
Odpowiedz
daj screena z xonara, poszukaj na yt filmikow z footstepami i sam metodą prób i błędów ustawiaj :/
nie ma innego wyjścia, każdy ma nieco inny słuch
Odpowiedz
(06-24-2017, 09:07 AM)Czyszczu napisał(a): daj screena z xonara, poszukaj na yt filmikow z footstepami i sam metodą prób i błędów ustawiaj :/
nie ma innego wyjścia, każdy ma nieco inny słuch

No słuch może tutaj mieć mniejsze znaczenie, bo po prostu brzmi to tak że bliskie dźwięki słyszę głośno i wyraźnie i stopniowo się oddalają, ale w dość szybkim tępie (jakby nieproporcjonalnym) i kroki będące dalej są już niesłyszalne. Wczoraj dostałem kosę w plecy od gościa BIEGNĄCEGO za mną, a nie słyszałem go kompletnie. Fakt że akurat strzelałem w innego z drugiej strony, ale tamtego powinienem słyszeć, bo zawsze słyszałem takie rzeczy i dlatego wydało mi się to dziwne. Kumpel z którym grałem i akurat oglądał moją perspektywę i który często nie ogarnia skąd idą kroki też go słyszał i się zdziwił że nawet nie zareagowałem... 

Trochę zmieniałem i wydaje mi się, że opcje typu Dolby Headphones, czy też Virtual 7.1 psują właśnie efekt tych kroków (fajne to jest tylko przy oglądaniu filmów bo czuję jakby osoba mówiąca była bliżej). Moje screeny z xonara dużo nie dadzą, bo ustawiłem ostatnio na wbudowaną opcję Hi-Fi gdyż moje ustawienia były po prostu dupne ;d

[Obrazek: 19478627_1353995954692016_1103809575_o.p...e=5950D86D]

@edit czy to też normalne, że po wejściu w "urządzenia do odtwarzania" pokazuje mi słuchawki jako głośniki?
Odpowiedz
nom, ja tez mam "głośniki".
W moich iskach miałem dziwny szum, musiałem je ustawić na speakers (czyli glosniki)
U mnie też można powiedzieć, że jest lekka dysproporcja, ale to już tak jest. Ma na to wpływ wiele rzeczy, min. silnik gry, słuchawki, karta (xonar nie jest najlepszy), sytuacja (pakowałeś do innego gościa, być może byłeś za bardzo skupiony na tym i strzały zagłuszyły kroki).
7.1/5.1 największy syf, gdy za bardzo nie ogarniałem to wierzyłem w to jako coś wspaniałego, okazało się kupą... Kompletnie pusty i sztuczny dźwięk na tym efekcie
PCM mam osobiście na 48 Khz, różnicy raczej nie usłyszysz, ale możesz sobie sprawdzić ;p Z tego co pamiętam lepiej taki dźwięk obrabiać (mowa o filmikach)
Headphone sobie rozwiń i daj wzmacniacz (optymalnie druga opcja, od 32-64 Ohm, powyżej to już masz naprawdę głośno, a widzę, że masz dość cicho) Mi to bardzo pomogło, niby tylko glosnosc, ale ogólnie dźwięk jakby stał się bogatszy (wtedy na HMC631) ;D
Tak za bardzo to nie wiem co jeszcze... W zależności od tego w jaką grę grasz (CS?) to weź sobie odpal na yt jakiś filmik z footstepami, ja kiedyś bardzo przyzwoicie cisnąłem w BF3, i na tym filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=v5r_WhlH4AY
Ustawiałem sobie EQ pod kroki. Nie daje to mega efektu i łatwo stracić naturalność brzmienia, ale coś daje. Nie chce mi już się czytać recenzji twoich słuchawek i szczerze nie kojarze jakie mają brzmienie, ale poczytaj sobie jak sam nie ogarniasz XD i ustaw EQ tak, żeby lekko podnieść wyższe rejestry. Niższych nie obniżaj, bo wykastrujesz bas. Możesz też z tych domyślnych skorzystać jak będziesz oglądał filmik i zobaczysz mniej więcej które rejestry "pomagają" w wychwytywaniu kroków.
PS Imo to bardziej wina słuchawek (albo musisz się przyzwyczaić), bo ja na HMC631 i HF2010, jak i na obecnych (nie pytaj) daję radę.
Odpowiedz
(06-24-2017, 04:24 PM)Czyszczu napisał(a): nom, ja tez mam "głośniki".
W moich iskach miałem dziwny szum, musiałem je ustawić na speakers (czyli glosniki)
U mnie też można powiedzieć, że jest lekka dysproporcja, ale to już tak jest. Ma na to wpływ wiele rzeczy, min. silnik gry, słuchawki, karta (xonar nie jest najlepszy), sytuacja (pakowałeś do innego gościa, być może byłeś za bardzo skupiony na tym i strzały zagłuszyły kroki).
7.1/5.1 największy syf, gdy za bardzo nie ogarniałem to wierzyłem w to jako coś wspaniałego, okazało się kupą... Kompletnie pusty i sztuczny dźwięk na tym efekcie
PCM mam osobiście na 48 Khz, różnicy raczej nie usłyszysz, ale możesz sobie sprawdzić ;p Z tego co pamiętam lepiej taki dźwięk obrabiać (mowa o filmikach)
Headphone sobie rozwiń i daj wzmacniacz (optymalnie druga opcja, od 32-64 Ohm, powyżej to już masz naprawdę głośno, a widzę, że masz dość cicho) Mi to bardzo pomogło, niby tylko glosnosc, ale ogólnie dźwięk jakby stał się bogatszy (wtedy na HMC631) ;D
Tak za bardzo to nie wiem co jeszcze... W zależności od tego w jaką grę grasz (CS?) to weź sobie odpal na yt jakiś filmik z footstepami, ja kiedyś bardzo przyzwoicie cisnąłem w BF3, i na tym filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=v5r_WhlH4AY
Ustawiałem sobie EQ pod kroki. Nie daje to mega efektu i łatwo stracić naturalność brzmienia, ale coś daje. Nie chce mi już się czytać recenzji twoich słuchawek i szczerze nie kojarze jakie mają brzmienie, ale poczytaj sobie jak sam nie ogarniasz XD i ustaw EQ tak, żeby lekko podnieść wyższe rejestry. Niższych nie obniżaj, bo wykastrujesz bas. Możesz też z tych domyślnych skorzystać jak będziesz oglądał filmik i zobaczysz mniej więcej które rejestry "pomagają" w wychwytywaniu kroków.
PS Imo to bardziej wina słuchawek (albo musisz się przyzwyczaić), bo ja na HMC631 i HF2010, jak i na obecnych (nie pytaj) daję radę.

Powiem tak, wyłączyłem te wszystkie śmieszne Dolby Headphone, 5.1 7.1 itp itd i jest na prawdę bardzo dobrze i słychać już kroki normalnie...  To przez te dźwięki przestrzenne kroki wydawały się strasznie cichnąć, a i wszystkie pozostałe dźwięki były strasznie puste.

Jeśli o EQ chodzi to mam ustawione po prostu na Hi-Fi więc nie wiem jak to wygląda bo nie pokazuje, ale zobaczę na jakichś filmikach (chociaż ciężko mi znaleźć jakieś z ustawieniami pod foodsteps do cs;go). Chyba że chodzi Ci o włączenie filmu z krokami i samemu dostrajanie Equalizera ;P

A i o co chodzi z "Headphone rozwiń i daj wzmacniacz"? Mam tylko takie coś:

[Obrazek: 19239796_1354081368016808_2112359311_n.p...e=595066E8]

Widziałem też takie coś:

Okay thanks to you blaubarschboy, I was able to get my A50 to work perfectly with the Asus Xonar DX.

First of all: The official drivers from Asus will make the surround sound work but with strong echoing. To solve this go to: http://maxedtech.com/asus-xonar-unified-drivers/
Download the latest driver from there and install it (choose C-panel) then restart your PC. (DONT FORGET TO UNINSTALL ASUS DRIVERS BEFORE INSTALLING UNI DRIVERS. and rr ur pc ofc.)

Second of all, follow these steps from blaubarschboy :
in Windows sound settings: select loudspeaker / NOT spdif out
in the Asus driver select SPDIF out with Dolby Digital Live
For the number of channels choose 6 or 8, didn't really notice any difference.
The 7.1 Virtual Surround is optional.

That fixed all the problems for me. Now I can even hear an M4A1-S shots from a mile away and know exactly where it is :p

Ź: http://forums.astrogaming.com/index.php?...dx.167640/

Z innej strony mam też takie coś: http://i.imgur.com/Xo94s1R.png
Ź: https://www.reddit.com/r/GlobalOffensive...q_to_make/
Odpowiedz
ale jazda, myślałem, że Ty masz DG, a masz DX
u mnie koło Analog Out masz opcję wzmacniacza, który co by nie powiedzieć daje sporo
ten gościo z tą milą to przesadził ;)
dobre ustawienie EQ to śliska sprawa, musisz sam się namęczyć i w końcu ustawisz tak, że będziesz usatysfakcjonowany ))
Odpowiedz
Sciągnij sobie UNi Xonar, o wiele lepsze są dodatkowo wylącz to HF mode - strasznie zniekształca dźwięk
na swoim dx miałem całkiem niezłe pozycjonowanie, aczkolwiek teraz na creative wygląda to lepiej.
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
4 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.