• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Myszka do 350 zł
Hmm dla mnie myszki powyżej 120mm to już spore, ale może jej nie przeszkadza że jest trochę duża. Osobiście lepiej mi się trzyma mniejszą, mam większą kontrolę.

Aha jeszcze chcę dodać, że bardzo podoba mi się rolka w G203, można kręcić i kręcić z przyjemnością, świetnie wykonana, najlepsza rolka z wszelkich myszek jakie testowałam.
Testowałam myszki: Steelseries (Kinzu v3, Rival 100, Rival 110, Rival 3), Roccat (Lua, Kiro, Kone Pure BE, Owl-Eye, SE, Kain 100 AIMO), Logitech (G203, G403 Prodigy, Wireless, G502), Zowie (ZA13, EC2-A), Razer (Abyssus 1800, Abyssus 2014), Dream Machines (DM1 Pro, DM3 Mini), CM MasterMouse S.

Odpowiedz
Akurat Razerów staram się unikać tym razem, jedna padła po 3 miesiącach, druga po 7. To już myszka za 50zł mi o wiele dłużej wytrzymała :D

Ewelina, widzę że testowałaś Zowie ZA13 i EC2-A, co o nich sądzisz? Widziałam że ZA13 ma 4 boczne przyciski, da się je wszystkie zaprogramować?
Odpowiedz
Tak, miałam je, ale nie za długo, gdyż odesłałam. Z zalet: mają świetny sensor, byłam pod wielkim wrażeniem precyzji, chyba jedne z najlepszych myszek pod względem sensora jakie testowałam i gdyby nie 4 boczne przyciski w ZA13, to bym ją używała, bo jest i precyzyjna i wygodna. Nie podobały mi się boczne przyciski po prawej stronie, gdyż same mi się wciskały i to mnie rozpraszało. I z tego co pamiętam obie myszki miały bardzo głośne przyciski, co też mi przeszkadzało. EC2-A była troszkę dla mnie za duża, ale to przez te boczne profilowanie które mi nie odpowiadało, nie wygodne to było, ręka źle leżała, nie mogłam dobrze jej chwycić. Więc jakbym miała z wygody wybierać między jedną a drugą to wybrałabym ZA13, ale bym musiała wydłubać 2 boczne przyciski, tak jak to zrobił mój siostrzeniec z jedną myszką. Pytam się jak wybrałeś te przyciski boczne? A on - a nożem wydłubałem :D :D
Testowałam myszki: Steelseries (Kinzu v3, Rival 100, Rival 110, Rival 3), Roccat (Lua, Kiro, Kone Pure BE, Owl-Eye, SE, Kain 100 AIMO), Logitech (G203, G403 Prodigy, Wireless, G502), Zowie (ZA13, EC2-A), Razer (Abyssus 1800, Abyssus 2014), Dream Machines (DM1 Pro, DM3 Mini), CM MasterMouse S.

Odpowiedz
^ A nie wystarczyłoby mysz rozebrać i zdemontować przyciski? Pewnie wyglądałoby to estetyczniej :)
Odpowiedz
Używałaś dethaddera chroma, który np. dla mnie jest zbyt wielki, to myślę że G502 powinna Ci pasować. Sam jak mierzyłem w sklepie to Dethadder Chroma mi kompletnie nie odpowiadał rozmiarowo. G502 jest chyba trochę bardziej wypukła i inaczej wyprofilowana. Przycisków do programowania masz tam dużo, bo każdy da się zaprogramować (2 po lewej standardowe wstecz i przód + jeden wysunięty przed kciukiem, lub pod kciukiem, ja na szczęście kciukiem go nie sięgam gdy normalnie trzymam rękę, muszę wyprostować kciuk by kliknąć - jest idealnie jak dla mnie). Dodatkowo przy LPM masz dwa przyciski domyślnie zmieniające DPI. Scroll oczywiście się kręci, wciska oraz też klika na boki. Jest też przycisk do zmiany profilu w myszce i jego chyba też można zaprogramować (wtedy profil zmieniasz sobie w sofcie), ale nie jestem tego pewien.
Pod przyciski możesz wrzucić wszystko (ja np pod kciukiem mam auto pisanie "disconnect" + enter żeby w sekundę włączyć konsolę i wychodzić z mapek rozgrzewkowych ;p)

Tak szczerze to można tu pisać i pisać, a wybrać musisz jedynie:
- Jaki chcesz sensor?
- Jak dobre przyciski?
- Ile minimum przycisków?
- Czy ma się świecić?
- Czy ma mieć oprogramowanie do zmiany światełek i przycisków?

Jak już sobie odpowiesz na te pytania to znajdź myszki, które spełniają je wszystkie (takich myszek pewnie znajdziesz z 3-5). Wtedy nie ma innej opcji jak tylko jechać mierzyć. 
Niestety tak to już jest, tak jak z butami. Raz rozmiar 42 jest idealny, a raz 40 za duży jak płetwa. Dlatego raczej w necie się nie zamawia bez wcześniejszego mierzenia w sklepie.

Ewentualnie jeśli chcesz myszkę pod kobiecą małą rękę, to mam takie coś :DD

[Obrazek: 19359031_1346946168730328_1367659108_o.j...e=5946FA1B]

Dla porównania klucze od domu ;p

Zawsze mam bekę jak przyjeżdżam do domu na jakiś dłuższy weekend i przesiadam się ze swojej G502 na to małe chyba 10letnie cudo, na którym kiedyś przez jakieś 5 lat grałem w gry! :D
Myślę, że byłaby idealna, całe trzy przyciski. Scroll kręci się cichutko jak marzenie, klika bardzo przyjemnie, jest lekka i każdy się do niej dopasuje! 
W dodatku to nie byle plastik, a metal! Jak jest słonecznie lub włączysz światło to ta myszka świeci lepiej niż wszystkie inne.

Jako że jest lekko obdrapana to zejdę trochę z ceny i zmieścimy się w tych 350.. ;)
Odpowiedz
Roccat Kone Pure Owl Eye jest bardzo przyjemną i dobrą jakościowo myszką - IMO w sam raz do mniejszej dłoni.
IBM Model M Space Saving Keyboard
Odpowiedz
(06-16-2017, 07:11 PM)Reo napisał(a): ^ A nie wystarczyłoby mysz rozebrać i zdemontować przyciski? Pewnie wyglądałoby to estetyczniej :)

To samo mu powiedziałam, ale wolał swoim sposobem :D

Odpowiedz
Hmmm.
Podzielam zdanie Synth'a, post plagockiego też.
Co do Razer'a...
To, że Mamba się zepsuła to raczej nikogo nie dziwi. <- Ta mysz jest straaaasznie słaba ;x
Powiedz nam, czy jest coś co Ci nie pasuje w DA.
Albo, dlaczego musisz mieć "dodatkowe" przyciski :^)
Bo wprawdzie klasyczne przyciski, to właśnie zmiana DPI. A zmiana Hz w Zowie to kombinacja klawiszy, gdyż jak wiadomo to mysz, którą podpinasz i grasz.
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
Odpowiedz
(06-16-2017, 02:25 PM)spidster135 napisał(a): Jeśli Rival 300 za duży to G502 może też być podobnego rozmiaru, chociaż ktoś ostatnio z ręką 18,5 pisał że mu za mała [...]

W ramach sprostowania, 19,5 :)
Odpowiedz
(06-16-2017, 09:46 PM)Alien napisał(a):
(06-16-2017, 02:25 PM)spidster135 napisał(a): Jeśli Rival 300 za duży to G502 może też być podobnego rozmiaru, chociaż ktoś ostatnio z ręką 18,5 pisał że mu za mała [...]

W ramach sprostowania, 19,5 :)

No to może już sporo zmieniać ;p Jednak ja sam nie mam wielkiej ręki (nie pamiętam ile, gdzieś tu bym musiał swój temat odszukiwać), a G502 mi idealnie leży.
Dlatego jak dla mnie powinno się jechać do sklepu i zmierzyć myszkę, bo żadna podpowiedź z forum nie jest pomocna jeśli chodzi o wygodę. Jedynie można o parametry popytać, wadliwość itp ;p
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
11 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.