Liczba postów: 316
Liczba wątków: 31
Reputacja:
8
Takie zabrudzenia to nie problem. Okruszki wystarczy strzepnąć ręką, kurz nie przetrzyma wilgotnej szmatki. Ale pot, czy naskórek... o tak. Ta podkładka wprost to uwielbia :p
Mysz: Rival 100
Podkładka: Zowie G-SR
Słuchawki: Superlux HD668B
Klawiatura: Tesoro Durandal g1n
Monitor: LG 24GM77-B + M1994D-PZ
Liczba postów: 226
Liczba wątków: 9
Reputacja:
1
(03-23-2017, 04:39 PM)Moon napisał(a): Takie zabrudzenia to nie problem. Okruszki wystarczy strzepnąć ręką, kurz nie przetrzyma wilgotnej szmatki. Ale pot, czy naskórek... o tak. Ta podkładka wprost to uwielbia :p
No i schody.. :P Patrząc w tą tabelkę ( http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje...podkladek/), to Taito Control jest podkładką średnio szybką. Moja obecna nie stawia jakichś oporów, więc chyba byłoby to coś podobnego. Szczególnie że nie gram na low, tylko raczej takie low/mid sens. Niektórym low sensom w CS może to właśnie przeszkadzało? Poza tym nie jest wcale dużo szybsza niż zwykła Taito. Nie lubię czuć oporu podkładki, ale też nie chcę by była zbyt szybka.
Reputacja:
8
No cóż. Ja przesiadałem się z Esperanza Gaming Pad Grunge, która była wolniejsza niż nowa G-SR. Wtedy miałem problemy zeby przyzwyczaić się do odrobinę szybszego prowdzenia myszy, ale po ok. tygodniu wszystko było okej. Teraz gdy kładę na biurku Esperanzę(Zowie schnie po myciu :V) mam ten sam problem - esperanza jest szybsza niż G-SR, na którym się trochę pogra. Jednak tak jak mówię - grałem chwilę na Taito Control i nie była to powierzchnia, do której nie mógłbym się przyzwyczaić. Do początkowego feelingu G-SR tez się przyzwyczaiłem. Co człowiek to inne predyspozycje :P
Ja gram na 1000 EDPI więc powiedziałbym, że średni zakres sensitivity jak na Cs'owca.
Reputacja:
1
Wziąłbym zwykłą Roccat Taito Mid-Size, ale podobno ma jakieś problemy z odczuwalną różnicą prędkości między osią X, a osią Y, co jest raczej słabe podczas gier. Podobno w wersji 2017 to zmieniono.
Niby numer producenta tej 2017 to ROC 13-050, ale podkładka ROC 13-050 np. na x-kom nie ma wcale w nazwie "2017", a dodatkowo na zdjęciu też nie ma tego niebieskiego koloru jakie ma mieć wersja 2017.
Reputacja:
8
Warto zadzwonić do supportu x-koma w razie wątpliwosci. I powiem ci szczerze, ze tylko w jednym sklepie zauwazylem w nazwie "2017" co jest odrobinę smutne.
Co do różnych prędkości na osiach - podejrzewam, że i tak przeszkadzałoby ci to tylko na początku gdyż po czasie byś się po prostu przyzwyczaił :p
Reputacja:
1
03-23-2017, 05:12 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-23-2017, 05:13 PM przez spidster135.)
(03-23-2017, 05:10 PM)Moon napisał(a): Warto zadzwonić do supportu x-koma w razie wątpliwosci. I powiem ci szczerze, ze tylko w jednym sklepie zauwazylem w nazwie "2017" co jest odrobinę smutne.
Co do różnych prędkości na osiach - podejrzewam, że i tak przeszkadzałoby ci to tylko na początku gdyż po czasie byś się po prostu przyzwyczaił :p
Ale takie coś nie powinno mieć w ogóle miejsca w podkładce i nie chcę się do tego przyzwyczajać :P
A co do kontaktu z x-kom to zawsze miałem opcję e-konsultanta online, a teraz nie ma ;/ Może przerwę mają, bo przeważnie nawet w nocy byli :P
Reputacja:
8
A no nie powinno i co do tego wątpliwości nie ma. Zwracam tylko uwagę na to, że nie jest to coś co całkowicie dyskwalifikuje podkładkę :)
Zamiawsz z x-koma bo blisko, czy przez cenę. Bo jezeli to drugie jest powodem to moznanposzukac gdzie indziej.
Reputacja:
1
03-23-2017, 05:23 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-23-2017, 05:32 PM przez spidster135.)
(03-23-2017, 05:16 PM)Moon napisał(a): A no nie powinno i co do tego wątpliwości nie ma. Zwracam tylko uwagę na to, że nie jest to coś co całkowicie dyskwalifikuje podkładkę :)
Zamiawsz z x-koma bo blisko, czy przez cenę. Bo jezeli to drugie jest powodem to moznanposzukac gdzie indziej.
Chciałem przez x-kom bo mam w sumie po drodze z uczelni i jakiś pół km od domu :D Dodatkowo też myszkę biorę u nich bo 50zł rabat. Cena też trochę zmienia co do podkładki, ale 10zł za lepszą jakość to na spokojnie dam.
Za 70zł jest w rtv euro agd, może zamówię sobie do rodzinnego miasta, akurat jutro wracam na weekend to się tam odbierze. Te 15zł różnicy to powiedzmy, że w zamian za normalne odczucia na osiach XY :P
Reputacja:
8
No to nie wiem co ci powiedzieć. Najprościej byłoby dowiedzieć się jaką rzeczywiscie wersjęTaito mają dostępną.
Tak btw. W x-komie mają jakąś podkładkę od logitecha ciekawą(nazwy zapomnialem) ale z rabatem wyjdzie za nią jakies 99 zł. Miałem okazję "pomiziać" tę powierzchnię w sklepie i powiem szczerze, że zostałem miło zaskoczony. Było to już jakis czas temu ale o ile dobrze pamiętam, to moim jedynym skojarzeniem co do materiału był aksamit :p
Liczba postów: 2,558
Liczba wątków: 20
Reputacja:
80
W tym wypadku weź Taito 2017, zniwelowana ta różnica pomiedzy X i Y, feeling bardzo dobry, kontrola porównywalna z G-SR, nie zużywa się tak szybko, jest większa, nie brudzi się, nieco szybsza. Aż Hya się przesiadł z G SR na Taito, jego zapytaj.
Te oceny w zestawieniu to są średnią ocen od różnych testerów - więc oceny poszczególnych osób mogą się różnić.
G240 jest bardzo fajna, ale wiele osób na niej nie gra bo jest za mała :/ Ja grałem na 800 DPI i 0.05 w BF3 - ok. 2.02 w CSie. Jest to niska czułość. Dawałem radę spokojnie robić 180. Pamiętaj też że nie ma sensu robić od razu wielkiej zmiany w czułości, one muszą być stopniowe. Tzn można od razu 1% sobie ustawić, ale nie polecam xD
Taito zwykłe też nie jest złe, ale 2017 jest po prostu ulepszoną wersją, którą bardziej opłaca się kupić.
|