• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mechanik na Brown z makrami
Witam.
Poszukuję mechanika dla siebie. Dużo piszę w ciągu dnia, a po fakcie gram w MMO (stąd potrzeba makr).
[*]twój budżet: 450-500zł
[*]jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)?
  • jeżeli mechaniczna: jaki chcesz  rodzaj przełączników – jeżeli nie wiesz, to napisz nam: brown. Blue są za głośne moim zdaniem do mieszkań.

1. czy masz masywne dłonie czy nie? nie
  2. czy dużo piszesz na klawiaturze? tak
  3. czy ma to być klawiatura w 100% pod gry? 80% pod pisanie

[*]czy chcesz podświetlenie? tak
[*]czy chcesz makra? tak
[*]czy chcesz dodatkowe klawisze? tak
[*]czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek? fajnie by było
[*]czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins)? nie
[*]twoje uwagi (wygląd, firma): brak

Genialnie by było, gdyby było to coś na miarę Corsair K95 - przyciski multimedialne + łatwo dostępne przyciski makr - ale w bardziej przystępnej cenie.
Znajdę coś takiego?
Odpowiedz
Ciut taniej masz Asus Strix Tactic Pro - spoko klawka. O dziwo bardzo tanio są używki np. na olx. Tu jest przecena: https://www.x-kom.pl/p/212780-klawiatura...brown.html
Odpowiedz
Ten mechanik jest już w X-komie niedostępny od dłuższego czasu - przyglądałem się mu. Oficjalna odpowiedź: "Uprzejmie informuję, iż wskazany produkt został w całości wyprzedany i w chwili obecnej nie jest dostępny u oficjalnego dystrybutora.".

Z tego co widzę, to Logitech G910 ma teraz promocję (499zł). Coś wiecie o niej? O tych przełącznikach?
Odpowiedz
Ta, podobno są niezbyt "mechaniczne"
Moim zdaniem nie warto się w nie pchać, po drugie według mnie cena nieadekwatna do produktu.
Co do klawiatur...Taniej nic raczej nie ma. Masz jeszcze Tesoro Excalibur V2, na Kailh Brown. Imo są lepsze od Cherry pod kątem gier, przy pisaniu czuje się delikatną różnicę, ale jest spoko, klik nie odstaje "jakościowo".
Tylko tutaj nie masz dodatkowych klawiszy, a jedynie mozesz zaprogramować te "standardowe"
Odpowiedz
I takiej odpowiedzi się bałem ;/
Nie pozostaje mi nic innego chyba, jak tylko kupić myszkę z makrami (Mad Catz M.M.O. TE jest w promocji).

Ta Tesoro Excalibur V2 na Kailh'ah, to jakaś sprawdzona produkcja? Czytam dużo opinii, że serwis to u nich jest tragiczny.
Odpowiedz
Broń Cię boże nie kupuj tego Mad Catza - nie są to najbardziej solidne myszki na świecie. Wybierz już lepiej Logitecha G600 , G602, G700s lub dozbieraj do Corsaira Scimitar.
IBM Model M Space Saving Keyboard
Odpowiedz
Chyba się skuszę w takim razie na Corsair K70 LUX (brown, RED LED).

Mam jeszcze pytanie odnośnie jednej klawaiturki - SteelSeries Apex M800. Coś, gdzie? Czy raczej również nie warto się za to zabierać?
Odpowiedz
http://test-gear.pl/forum/showthread.php?tid=2150 - w tym wątku możesz przeczytać moje przemyślenia na temat przełącznika QS1 zastosowanego w M800.
Podobnie jak w G910 przypomina on bardziej hybrydę.

Corsair K70 LUX to dobry acz trochę kosztowny sprzęt. Weź pod uwagę, że rząd klawiszy R1 jest niestandardowy (będziesz miał problem z wymianą keycapsów) - powtarzam to jak mantrę, a pewnie większość ludzi ma to w dupie.
IBM Model M Space Saving Keyboard
Odpowiedz
Widziałem, że to powtarzasz, ale jedna rzecz mnie dziwi.
Czy te przyciski aż tak często się psują?
Jeszcze nigdy nie zdarzyła mi się sytuacja, aby w jakiekolwiek klawiaturze odpadł/złamał się/whatever mi przycisk. Czy w mechanikach jest jakaś inna sytuacja?
Odpowiedz
Mechaniki nie tracą właściwości przycisków, tzn zawsze działają tak dobrze jak na początku. Membrana i hybryda się zużywa, tzn. po pewnym czasie wolniej odbija, gorzej się wciska itp. Jak mechanik padnie to padnie ;p Przy okazji masz do wyboru duzo switchy, kazdy moze dobrać coś pod siebie, a doznania są o niebo lepsze.
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.