- jaką obecnie myszkę używasz: a4tech xl-740k
- jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 600
- czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): mała, koło 1.1 w cs
- czułość w Windows: 6/11
- czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka):
- ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): około 60cm
- w co grasz (podaj tytuły gier): cs go, mmoprg rozne
- jaką masz obecnie podkładkę: x7 300mp
- ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): boczne uzywam bardzo często, im wiecej przyciskow tym lepiej
- twój budżet: ok. 80zł
- jaki chwyt stosujesz: palm
- jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1):
- jesteś lewo czy prawo ręczny/a? prawo
- jaka jest wielkość Twojej dłoni : 18cm
- jaka jest szerokość twojego palca wskazującego: ~2cm
- czy chcesz zmienić swój chwyt?: jeśli trzeba będzie
- czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: tak
- co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: upierdliwa negatywna akceleracja
- czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce: tak
- uwagi (np. co do wyglądu myszki): duża
Tak więc szukam sobie myszki, pod uwagę biorę a4tech bloody a9, ze względu na oprogramowanie a4techa (uzywam często bindowania itd. w mmorpg), oraz lepszy sensor (a 3050) niż w mojej obecnej myszce. Znajdę coś lepszego? Bardzo mi zależy mi na braku negatywnej akceleracji przy szybszych ruchach - jest sens zmieniac mysz w tej cenie, czy nic to nie da?
Mam jeszcze pytanie odnośnie obecnej myszki: źle działa na mojej podkładce, a takze plastikowej z biedronki. Natomiast na okładce od zeszytu czy kartce papieru zapakowanej w koszulkę mogę sobie zapierdzielać tą myszką w te i na zad, i nic nie staje, w enotus test pokazuje mi wtedy prędkość około 4,5 m/s (moja podkładka - 1.2 m/s). Czy kupno plastikowej podkładki mogłoby rozwiązać problem? (Natec M33 lub M55)