Liczba postów: 5
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
05-07-2015, 08:12 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-07-2015, 08:13 PM przez WORD_LIFE.)
Witam.
Przymierzam się do kupna nowej myszki Zowie EC1-A lub Mionix Avior 7000 i mam pytanie odnośnie podkładki bo obecnie mam Roccat Taito ale na obecnej myszcze Razer Abyssus jest wyczuwalny jitter właśnie na tej podkładce i nie wiem czy zostawić ją pod nową myszkę czy kupić jakąś inną np. Zowie G-SR albo np. Razer Goliathus, co będzie najlepszym wyborem jeżeli chodzi o podkładkę ?
Liczba postów: 57
Reputacja:
4
najlepiej będzie jak najpierw kupisz myszkę zobaczysz jak Ci się gra a dopiero wtedy w razie czego wymienisz ;)
Reputacja:
0
Ale nie uważasz, że taki G-SR jest lepszy od Taito ?
Liczba postów: 1,898
Liczba wątków: 30
Reputacja:
75
Wiesz co, to w dużej mierze zależy od gustu. Ja tam np. wolę do teraz qcka, ze względu na tą naturalną, szorstką powierzchnię. Nie powiem, bo SR ma rzeczywiście bardzo przyjemny i gładki ślizg. Ezzio dobrze mówi, lepiej kupić najpierw myszkę i zobaczyć jak się gra z obecną. To jest tak, że jak uznasz, że myszka Ci chodzi za wolno to wtedy myślisz o poprawie szybkości ślizgu. jak mas problemy z zatrzymaniem to myślisz o czymś wolniejszym lub o innej powierzchni itd. Zaletą SR jest głównie to, że nie da się nie lubić jej powierzchni gdyż nawet w dotyku jest przyjemna. Nie oznacza to jednak, że w grach będzie Ci lepiej niż z np. Taito.
Reputacja:
0
A nie będzie występował jitter tak jak miało to miejsce w Abyssusie ?
Liczba postów: 1,898
Liczba wątków: 30
Reputacja:
75
05-08-2015, 12:32 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2015, 12:33 PM przez t4co.)
Nie wiemy, nie mamy abyssusa. A Twój abyssus dobrze działa na innych podkładkach? Bo wiesz, że ten sensor tak już ma, że raz trafisz na model z koszmarnym jitterem raz jest super. Jak kupisz Aviora lub EC to nie bedą one miały jittera ani na Taito ani na SR.