- twój budżet: do 400 PLN (Jak będzie potrzeba to mogę dać więcej)
- jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)? Mechaniczna
- jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników – jeżeli nie wiesz, to napisz nam: Jedyne czego oczekuję to by były jak najcichsze (Spodobała mi się klawiatura Steelseries Apex m500, według mnie była cicha)
- czy masz masywne dłonie czy nie? Mam naprawdę małe dłonie.
- czy dużo piszesz na klawiaturze? Dosyć sporo
- czy ma to być klawiatura w 100% pod gry? Pod gry (FPS/RTS) i do pisania, mniej więcej 65/35
- jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników – jeżeli nie wiesz, to napisz nam: Jedyne czego oczekuję to by były jak najcichsze (Spodobała mi się klawiatura Steelseries Apex m500, według mnie była cicha)
- czy chcesz podświetlenie? Tak - Najlepiej zielone/czerwone
- czy chcesz makra? Bez znaczenia
- czy chcesz dodatkowe klawisze? Bez znaczenia
- czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek? Nie potrzebuję
- czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins)? Tylko pełna klawiatura numeryczna
- twoje uwagi (wygląd, firma): Nie chcę by klawiatura wyglądała jak prom kosmiczny, obecnie mam klawiaturę G105 i myszkę logitecha . Zdaję sobie sprawę, że klawiatury mechaniczne nie są ciche, ale zależy mi na tym by była jak najcichsza. Mam innych domowników i nie chcę ich budzić stukaniem w klawisze :)
Jak najcichszy mechanik do 400 PLN.
|
MX Redy są najcichce z mechaników, jednak jak popatrzysz na mechaniki do 400 zł - http://www.test-gear.pl/dobor-klawiatury...anicznych/
to nie znajdziesz nic z podświetleniem, najbliższa tej kwoty jest Ozone Strike pro, później Logitech G610 i Apex m500 albo bez podświetlenia Qpad MK-50.
Dziękuję za odpowiedź. Jeżeli faktycznie nic nie znajdę w tej cenie to rozejrzę się za tymi co poleciłeś, albo zrezygnuję z podświetlenia.
02-11-2017, 01:12 PM
Weź Ozone strike battle albo pro i dokup oringi , a switche to albo Brown albo mx red według mnie zależy ile grasz ile piszesz :)
LOGITECH G PRO SUPERLIGHT WHITE | NATEC M12 MAXI LAVA | SENNHEISER GSP370| SPCGK630 PUDDING WHITE RED KAILH| ZOWIE CAMADE
02-11-2017, 07:02 PM
Ogólnie nie piszę esejów i nie prowadzę bloga, za to bardzo dużo korzystam z różnych komunikatorów. Raz na jakiś czas, stosunkowo rzadko napiszę dłuższy tekst (Do 10-12 stron A4, teraz przede mną dużo dłuższa magisterka). Ozone strike pro mi się spodobała :) Nie wyobrażam sobie klawiatury bez części numerycznej, za dużo programów mi potrzebnych z niej korzysta, więc strike battle odpada. Jaka jest różnica między cherry red, a brown? Niestety o brownach tylko czytałem, a nie miałem okazji pomacać klawiatury z tymi przełącznikami w Gdańsku. Są dużo głośniejsze czy też nie?. O o-ringach czytałem i nawet jak niewiele dają to z pewnością je sobie zamontuję :)
02-11-2017, 08:33 PM
czy duzo to ciezko powiedziec... na pewno zauważalnie glosniejsze... tak z 10% głośniejsze na pewno ;)
02-12-2017, 10:35 AM
oringi robią sporą róznicę, na gołe oko ciężko to zauważyć, ale jak ktoś nawala w klawisze to stukot jest niwelowany znacząco. Poza tym zmienia się troszkę feeling uderzenia, wiadomo bardziej gumowy ;D
02-12-2017, 12:13 PM
Redy moim zdaniem nie nadają się do pisania. Brown za to tak i są takie 50/50 gry/pisanie , nie wiem jak cenowo stoi ale ja od siebie polecam klawiaturki od cmstorma z fajnych to masz Quickfire tk, (wbudowany humor w i strzałki w 1) , Quickfire ultimate i trigger z
LOGITECH G PRO SUPERLIGHT WHITE | NATEC M12 MAXI LAVA | SENNHEISER GSP370| SPCGK630 PUDDING WHITE RED KAILH| ZOWIE CAMADE
02-12-2017, 12:54 PM
w Polsce CM ma najlepsze mechaniki wraz z corsairem z serii K, imo jednak CMa klawy znacznie bardziej mi się podobają bo są normalne, proste bez udziwnień :)
02-12-2017, 01:26 PM
I są mega wytrzymałe, aż żałuje ze swoją sprzedałem eh.. ale niedługo kupuje znowu tylko teraz Quickfire tk
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
3 gości |