Witam serdecznie,
jestem nowy na forum i liczę na waszą pomoc. Pozdro!
Dobór myszki
jestem nowy na forum i liczę na waszą pomoc. Pozdro!
Dobór myszki
- jaką obecnie myszkę używasz: A4Tech OP-50D*
- jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 800
- czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): niska/średnia
- czułość w Windows: 6/11
- czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka):
- ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): zwykle +25cm
- w co grasz (podaj tytuły gier): Battlefield, Call of Duty, Insurgency, Arma, Counter-Strike, World of Tanks, War Thunder, Wargame Red Dragon, Supreme Commander
- jaką masz obecnie podkładkę: SteelSeries QCK mini
- ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): używam dwóch bocznych, ale rzadko (zwykle tylko do przełączania trybu ognia)
- twój budżet: tak ok. 260 zł
- jaki chwyt stosujesz: Palm
- jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
- jesteś lewo czy prawo ręczny/a? Jestem praworęczny
- jaka jest wielkość Twojej dłoni: 19 cm
- jaka jest szerokość twojego palca wskazującego? 1,7 cm
- czy chcesz zmienić swój chwyt?: raczej nie
- czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: mnie to chyba nie dotyczy :)
- co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: Ergonomia, sensor
- czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? Nie koniecznie, ale oczywiście wolałbym zostawić pieniądze w kraju
- uwagi (np. co do wyglądu myszki): Najlepiej jak waga myszy nie będzie przekraczać 105 g, nie interesują mnie zbędne bajery...
*kupiłem SS Rival a potem Mionix Avior 7000 i okazały się niewygodnę, jeśli to pomoże to takiej myszy nie chce :)
- jaką obecnie używasz myszkę (optyk ,laser, jaki sensor, jakie ślizgacze)
- jaką masz podkładkę (oraz czy chcesz szybszą/wolniejszą od obecnej)? SteelSeries QCK mini
- chcesz plastikową, aluminiową, szklaną, materiałową czy hybrydową (materiałowa z uczuciem gry na plastikowej): nie wiem, zależy mi na żywotności
- jaki rozmiar by Cię interesował: jestem low sens ale jakoś mieszczę się w 25 cm ,ale optymalnie gra mi się przy 28+ cm
- czy akceptujesz podkładki których żywotność może nie przekraczać 6 miesięcy (przy intensywnym użytkowaniu) ale w zamian dadzą nam bardzo dobry ślizg?: nie
- wolisz szybką/średnio szybką/średnią/raczej wolniejszą/wolną/bardzo wolną(zawodowa pod rtsy)(wybierz którąś opcję)*: hmm nie wiem... dla przykładu qck jest dla mnie trochę zbyt wolna, natomiast natec genesis m11 jest idealna (tak mi się wydaje :) )
- czy podkładka musi być kupiona w Polsce? Nie koniecznie
- maksymalna cena za podkładkę? 150 zł, ale nie jest to granica nie do przekroczenia
- uwagi (wygląd, ulubiona firma, grubość, itp.) priorytetami są ex aequo żywotność, łatwość czyszczenia a potem praca sensora*
*mieszkanie dzielę z moją kotką, która w tempie ekspresowym produkuje włosy, a jako ,że gdy gram to obowiązkowo siedzi obok mnie to zaraz komputer i podkładka jest pełna włosów.