Liczba postów: 409
Liczba wątków: 49
Reputacja:
10
Nie znalazłem jeszcze żadnej porządnej polskiej recenzji, a w anglojęzycznych są same oczywistości. Chciałbym sie zapytać czy spotkaliście się już z jakimiś skargami na tego Logitecha G Pro?
A z osób, które ją trzymały. Te boki, które nie są idealnie proste (chodzi i wypuklenie, nie o kąt nachylenia) przeszkadzają w uchwycie (fingertip grip/same końcówki palców)?
Bo miałem dość podobna myszkę - Ninox Aurora. Tam boki były idealnie proste i to mi się podobało.
Chce się ogółem dowiedzieć o myszce wszystkiego czego nie piszą w jakiś oklepanych recenzjach.
I czy sądzicie, że jak Ninox Aurora kształtem mi pasowała, to ten Logitech też "siądzie"?
Liczba postów: 1,064
Liczba wątków: 13
Reputacja:
64
11-29-2016, 09:50 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-29-2016, 09:55 PM przez cesarz cyberprzestrzeni.)
Ja na dostawę swojej g pro czekam już prawie 3 tygodnie, ale mam starego logitecha o podobnym kształcie (również zaokrąglone boki, chyba nawet większe nachylenie, niż g pro) i jakiegoś dużego dyskomfortu to nie powoduje, palce raczej dość naturalnie się uginają na tej krzywiźnie, choć taki abyssus 2014/ v2 z bokami a la | | leży mi na pewno wygodniej. Nie wiem też jak to będzie wyglądać po dłuższej sesji, na tym moim logitechu nie da się praktycznie grać przez sensor działający kompletnie przypadkowo.
Liczba postów: 4,401
Liczba wątków: 167
Reputacja:
170
11-30-2016, 05:39 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-30-2016, 05:43 PM przez Hya.)
my zauważyliśmy że do clawa lub taki fingero-claw jest dobra, ale do czystego fingera to ciągle taki ec2-a nie ma sobie rownych. Abyssus '14 to imo jest wygodniejszy od pro g, szczerze to nie wiem czemu pro g kosztuje 350 zł ;p, ślizgacze ma słabiutkie, kabel za cieżki jak na taką myszkę, kształt jest ok, jak ktos lubi małe, ale g100 troszkę wygodniejszy, być moze przez pokrycie które ma pro g na bokach (to samo ma g403 ale tam jakoś wydaje się ono akurat fajne)
najlepszym przykładem jest fakt, że kolega co chciał kupić pro g kupił g403 to tam widać jak kotrola jakości nie jest już jak w starych dobrych logitechach ;p
jego egz ma przycisk jak kapsel z frugo, ale idzie się przyzwyczaić, scroll mu lata na boki ;D, boczny w przod ma marny klik, w egzemplarzu testowym scroll jest na sztywno ale sam przeskakuje czasami :D, boczne ma spoko, główne super, ślizgacze są ok tu i tu, ale widzielismy lepsze, kabel to imo za cieżki, ten sam co w pro g , z tym ciezarkiem jest spoko, ale brakuje ,że nie dodali np. drugiego ciezarka 5 g. Ogólnie g403 jak trafisz dobry egz to spoko myszka i kupił za 249 zł w czarny piatek ;),
Reputacja:
10
11-30-2016, 07:07 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-30-2016, 10:19 PM przez Stachu.)
Właśnie EC2-A była moim celem przed G Pro, ale dalej trzymałem sie swojego KinzuAddera. Niestety ostatnio coś sie z nim stało - ogromny smoothing i bardzo niska responsywność. Więc, pasowałoby kupić coś nowego. Gram typowym fingerem - końcówki lekko zgiętych palców. Kształt Kinzu był dla mnie mega przyjemny. Z tego co widze, EC2-A jest podobna do Kone Pure. Miałem tego Roccata, kształt pasował, ale przyciski były jakieś dziwne, przy szybkim klikaniu "dusiły" sie i nie zdąrzały odbijać zanim kliknąłem następny raz. Te myszki różnią się jednak prawym bokiem. I chciałbym sie zapytać czy ten prawy bok w EC2-A będzie mi przeszkadzał przy moim chwycie?
A możecie jakieś inne mychy pod typowego fingera (dość długa dłoń - 20cm)
PS: Nie chce specjalnie robić nowego tematu, więc zapytam tutaj. Jak jest z tą DM1 Pro S? Jak w Dream Machines wygląda kontrola jakości? Jakie są najczęstrze problemy z tą myszką? Ta szpara pomiędzy górną, a dolną częscią obudowy przeszkadza? (Bo grałem u kumpla na Sensei'u i bardzo wygodna)
Reputacja:
170
12-01-2016, 03:49 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-01-2016, 03:50 PM przez Hya.)
DM1 Pro to z kształtu sensei w 100, no to jak Ci pasowała to bierz. To jest tak jak obecnie z każdą myszką trzeba trafić na udany egzemplarz. Już nawet logi nie robi idealnych myszek, mamy np. dwie g403 i jedna inna od drugiej ;p
W Dm1 Pro s możesz napotkać na gorszy klik jednego z przycisków, ale również może dostać z dwoma super działającymi. Szpara kompletnie w niczym nie przeszkadza. Może się zdarzyć jeszcze lekko trzeszcząca obudowa, jednak to też podczas grania raczej nie przeszkadza.
Reputacja:
10
A myślicie że sklep z którego kupie tego DM1 Pro S ma znaczenie? Bo jak czytałem skargi ludzi , to najczęściej ta mysz miała problemy jak była kupiona na hardpc.
Reputacja:
170
nie ma żadnego znaczenia, po prostu tam więcej ich sprzedają w stosunku do innych sklepów ;)
Liczba postów: 2,558
Liczba wątków: 20
Reputacja:
80
no hajs oddawali miesiąc, ale przez pomylke ;D
Kupuj z hardpc, nie ma znaczenia za bardzo, a ludzie zawsze mówili co mówili. Rozumiesz :d
Reputacja:
10
No to chyba wszystko co chciałem wiedzieć. Sensei mi fajnie leżał, wkońcu to taka troche większa Kinzu. A ja mam dość długie ręce, więc mimo, że trzymam fingerem to będzie ok. Z sympatii i dla pewności zamówiłem z procpu. Dzięki za pomoc.
Liczba postów: 1,064
Liczba wątków: 13
Reputacja:
64
12-08-2016, 11:33 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-08-2016, 11:44 PM przez cesarz cyberprzestrzeni.)
Może zanim test-gear opublikuje reckę to sam coś o G Pro napiszę:
- ślizgacze takie sobie, ślizg dość wolny i niezbyt gładki, gorsze od zowie, 5.5/10
-kabel za gruby, ale miękki i nie specjalnie ciężki, 6.5/10
-przyciski główne lekkie, bardzo szybkie, w moim egzemplarzu lewy jest bardziej miękki z krótszym skokiem, mimo, że jest to w zasadzie wada konstrukcyjna to dla mnie jest to akurat na plus, 9/10
-sensor działa tak jak powinien, jedyne do czego mógłbym się przyczepić, to za mały LOD, którego zwiększyć się nie da, 9.5/10
-obudowa: górna część z plastiku przypominającego trochę bardzo drobny papier ścierny, podobny do tego w DA chroma, ziaren nie czuć, ale jest bardziej przyczepny od zwykłego plastiku; dolna część ma grubszą fakturę, materiał jak najzwyklejszy plastik z przycisków najtańszych klawiatur, nie wyróżnia się jakoś przyczepnością, ale jest gruby i dość twardy, 8/10 góra, 6.5/10 boki
-przyciski boczne średnio-twarde, skok dość krótki, szału nie ma, 6/10
-rolka daje średni opór i dość wyraźny przeskok, choć moim zdaniem klasę niżej od roccatowego, 7/10
-przycisk pod rolką twardy jak żelki z biedronki... no może przesadziłem, ale do zbindowania jakiejś funkcji w grze w ogóle nie będzie się nadawał, chyba najtwardszy z jakim się spotkałem, 1/10
-kształt... względem g100s zaokrąglone boki i wydaje mi się, że cofnięty grzbiet (najwyższy punkt jest umieszczony bardziej z tyłu), obie te rzeczy raczej na minus względem poprzednika; choć jestem raczej przeciwnikiem kształtu \_/ to da się do G Pro przyzwyczaić, 7/10
|