- jakie obecnie używasz? Siberia v2
- czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ?
- jeśli tak – to jakiej?
- jeśli nie – czy planujesz kupić i w jakiej kwocie?
--- jeżeli nie planujesz kupować karty to podaj swój model płyty głównej Z87 Extreme 4 - słuchawki mają być : gry i muzyka po równo
- jakiej muzyki głównie słuchasz? Rock,Pop,Trance,Hands up
- w jakie gry grasz (która jest priorytetem)? League of Legends
- twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? 300zł
- stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? dźwięk
- jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)? zamknięte
- wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? bliżej
- czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? Tak
- dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów): żeby nie ściskały tak mocno jak siberia v2
Słuchawki do muzyki do 300zł
|
12-05-2016, 07:04 PM
HyperX Cloud.
Jak będziesz chciał to w przyszłości kupisz kartę i masz git zestaw. Ale nawet w twojej obecnej płycie jest całkiem spoko karta. (12-05-2016, 07:04 PM)Czyszczu napisał(a): HyperX Cloud. Czytałem ze hypery maja mała scene nie wiem za bardzo jak sobie wyjaśnić do czego sobie porównać jak jest duża scena to wszystko słychać tak bardziej oddzielnie ? na syberia v2 moge bez problemu wyróżnić vocal od instrumentów , a dzwięk gra mi w uszach nie jest jakoś daleko czy blisko , może ale nie jestem pewien czuje że dżwiek jest lekko oddalony
12-06-2016, 07:33 AM
Scena dalsza sprawia wrażenie, że coś jest bardziej oddalone, ale nie jest to tak jakby była daleko. Dźwięki blisko są też tak jak w innych słuchawkach, ale dźwięki dalsze które na nich usłyszysz naprawdę będą sprawiały wrażenie, że są w pewnej odległości, a nie w jakimś zamkniętym obszarze. Łapiesz? Dalsza scena to większe ,,granice" przestrzenności.
Hypery mają małą scenę, do BF np. to są średnie, ale ogolem dają radę. Są wygodne i dobrze grają. (12-06-2016, 07:33 AM)Czyszczu napisał(a): Scena dalsza sprawia wrażenie, że coś jest bardziej oddalone, ale nie jest to tak jakby była daleko. Dźwięki blisko są też tak jak w innych słuchawkach, ale dźwięki dalsze które na nich usłyszysz naprawdę będą sprawiały wrażenie, że są w pewnej odległości, a nie w jakimś zamkniętym obszarze. Łapiesz? Dalsza scena to większe ,,granice" przestrzenności. jednak moja integra trochę ograniczać będzie te słuchawki ? w jakim stopniu ? te słuchawki maja lekko wycofany środek co to oznacza dokładnie bo przeczytałem że wszelkie zniekształcenia sygnału w zakresie średnicy są szczególnie źle odbierane przez słuchacz
12-06-2016, 12:59 PM
ALC1150 masz na karcie, to już całkiem przyzwoicie. HyperX będą wystarczające.
(12-06-2016, 12:59 PM)t4co napisał(a): ALC1150 masz na karcie, to już całkiem przyzwoicie. HyperX będą wystarczające. te słuchawki maja tak trzeszczeć w nie których utworach ? a jak dam na full to nie da się wyczuć tego trzeszczenia xD może podpiąć pod regulator głośności i zmniejszyć głośność bo normalnie podłączone to graja na full to może dlatego słyszę te szelesty nie wiem spodziewałem się lepszej jakości od syberek
12-09-2016, 02:57 PM
pewnie gorsza sztuka, kolega ma identycznie jak ty i gra wyśmienicie ;D
12-13-2016, 01:41 PM
Nie powinny trzeszczeć, może z płyty głównej jakieś szumy powstają (najczęściej tak jest) podepnij pod inny komputer i zobacz.
12-15-2016, 04:19 PM
(12-13-2016, 01:41 PM)t4co napisał(a): Nie powinny trzeszczeć, może z płyty głównej jakieś szumy powstają (najczęściej tak jest) podepnij pod inny komputer i zobacz. sprawdzę to , nie wiem czy mogę podawać linka ale https://www.youtube.com/watch?v=ibjcJoAA...u.be&t=10m w 10:03 dokładnie słyszę nieprzyjemny dźwięk |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
3 gości |