• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Słuchawki do muzyki do 300zł
  • jakie obecnie używasz? Siberia v2 
  • czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ? 
    - jeśli tak – to jakiej?
    - jeśli nie – czy planujesz kupić i w jakiej kwocie?
     --- jeżeli nie planujesz kupować karty to podaj swój model płyty głównej Z87 Extreme 4
  • słuchawki mają być : gry i muzyka po równo
  • jakiej muzyki głównie słuchasz?  Rock,Pop,Trance,Hands up
  • w jakie gry grasz (która jest priorytetem)? League of Legends
  • twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? 300zł
  • stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? dźwięk 
  • jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)? zamknięte 
  • wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? bliżej 
  • czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? Tak
  • dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów): żeby nie ściskały tak mocno jak siberia v2 
Odpowiedz
HyperX Cloud.
Jak będziesz chciał to w przyszłości kupisz kartę i masz git zestaw. Ale nawet w twojej obecnej płycie jest całkiem spoko karta.
Odpowiedz
(12-05-2016, 07:04 PM)Czyszczu napisał(a): HyperX Cloud.
Jak będziesz chciał to w przyszłości kupisz kartę i masz git zestaw. Ale nawet w twojej obecnej płycie jest całkiem spoko karta.

Czytałem ze hypery maja mała scene nie wiem za bardzo jak sobie wyjaśnić do czego sobie porównać jak jest duża scena to wszystko słychać tak bardziej oddzielnie ?
na syberia v2 moge bez problemu wyróżnić vocal od instrumentów , a dzwięk gra mi w uszach nie jest jakoś daleko czy blisko ,
może ale nie jestem pewien czuje że dżwiek jest lekko oddalony
Odpowiedz
Scena dalsza sprawia wrażenie, że coś jest bardziej oddalone, ale nie jest to tak jakby była daleko. Dźwięki blisko są też tak jak w innych słuchawkach, ale dźwięki dalsze które na nich usłyszysz naprawdę będą sprawiały wrażenie, że są w pewnej odległości, a nie w jakimś zamkniętym obszarze. Łapiesz? Dalsza scena to większe ,,granice" przestrzenności.
Hypery mają małą scenę, do BF np. to są średnie, ale ogolem dają radę. Są wygodne i dobrze grają.
Odpowiedz
(12-06-2016, 07:33 AM)Czyszczu napisał(a): Scena dalsza sprawia wrażenie, że coś jest bardziej oddalone, ale nie jest to tak jakby była daleko. Dźwięki blisko są też tak jak w innych słuchawkach, ale dźwięki dalsze które na nich usłyszysz naprawdę będą sprawiały wrażenie, że są w pewnej odległości, a nie w jakimś zamkniętym obszarze. Łapiesz? Dalsza scena to większe ,,granice" przestrzenności.
Hypery mają małą scenę, do BF np. to są średnie, ale ogolem dają radę. Są wygodne i dobrze grają.

jednak moja integra trochę ograniczać będzie te słuchawki ? w jakim stopniu ?
te słuchawki maja lekko wycofany środek co to oznacza dokładnie bo przeczytałem że 
wszelkie zniekształcenia sygnału w zakresie średnicy są szczególnie źle odbierane przez słuchacz
Odpowiedz
ALC1150 masz na karcie, to już całkiem przyzwoicie. HyperX będą wystarczające.
Odpowiedz
(12-06-2016, 12:59 PM)t4co napisał(a): ALC1150 masz na karcie, to już całkiem przyzwoicie. HyperX będą wystarczające.

te słuchawki maja tak trzeszczeć w nie których  utworach ?
a jak dam na full to nie da się wyczuć tego trzeszczenia xD
może podpiąć pod regulator głośności i zmniejszyć głośność bo normalnie podłączone to graja na full to może dlatego słyszę te szelesty
nie wiem spodziewałem się lepszej jakości od syberek
Odpowiedz
pewnie gorsza sztuka, kolega ma identycznie jak ty i gra wyśmienicie ;D
Odpowiedz
Nie powinny trzeszczeć, może z płyty głównej jakieś szumy powstają (najczęściej tak jest) podepnij pod inny komputer i zobacz.
Odpowiedz
(12-13-2016, 01:41 PM)t4co napisał(a): Nie powinny trzeszczeć, może z płyty głównej jakieś szumy powstają (najczęściej tak jest) podepnij pod inny komputer i zobacz.

sprawdzę to , 
nie wiem czy mogę podawać linka ale https://www.youtube.com/watch?v=ibjcJoAA...u.be&t=10m
w 10:03 dokładnie słyszę nieprzyjemny dźwięk
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.