• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mechaniczna od Corsair
imo nie opyla się, ja wziąłbym coś na redach z podświetleniem nie rgb, ale za pół ceny tego LUXa ;D
Odpowiedz
niektórzy lubią RGB ^^ w klawiaturze to wcale nie jest takie głupie jak to w myszkach... i imo można dołożyć do RGB :)
Odpowiedz
W wersji LUX m.in. została zmieniona czcionka, dodano hub USB oraz naprawiono kontroler światła.

Zastanawiam się tylko czy nie lepiej było kupić wersję z tymi nowymi przełącznikami MX Speed. Wcześniej używałem MX Red i przypadły mi do gustu, a te MX Speed z tego co czytałem są bardzo podobne do Redów.
To co zostało zmienione, to to, że aktywacja klawisza następuje po 1,2 mm (redy mają 2 mm) czego akurat nie powinienem odczuć w grze, a utrudniło by to tylko pisanie. Ale jest też zmiana która mnie zainteresowała, a mianowicie pełna droga jaką pokonuje przycisk, została skrócona o 0,6 mm.

[Obrazek: kZfye.png]

[Obrazek: gxEfZAD.jpg]

Jak sądzicie?
Odpowiedz
Speed to takie tylko do gier, dla kogoś o naprawdę lekkich dłoniach - jak redy 90% gry to speedy 100%, nie da się na tym pisać, lekko zahaczysz i już błąd ;D
Odpowiedz
Jak dużo korzystać z klawiatury, nie tylko w grach to Red i Black to jest straszna katorga pod kątem pisania. Kolega Hya długo na Black siedział i też na tym pisał, ale widzę, że już nie potrafi z niczego innego korzystać jak Brown i Blue.
Osobiście najbardziej mi pasują Browny, ale że tak dużo nie piszę to zdecydowanie wolę wersję od Kailh'a. Obawiam się, że na speed może być jeszcze gorzej jak na Red'ach.
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.