04-10-2015, 07:50 PM
Dobór podkładki
- jaką obecnie używasz myszkę (optyk ,laser, jaki sensor, jakie ślizgacze) - Razer DeathAdder 3.5 (ślizgacze Hyperglide)
- jaką masz podkładkę (oraz czy chcesz szybszą/wolniejszą od obecnej)? - Zowie G-TF Rough Big (raczej wolniejszą)
- chcesz plastikową, aluminiową, szklaną, materiałową czy hybrydową (materiałowa z uczuciem gry na plastikowej): materiałowa/hybrydowa
- jaki rozmiar by Cię interesował: Jak największy
- czy akceptujesz podkładki których żywotność może nie przekraczać 6 miesięcy (przy intensywnym użytkowaniu) ale w zamian dadzą nam bardzo dobry ślizg?: Tak
- wolisz szybką/średnio szybką/średnią/raczej wolniejszą/wolną/bardzo wolną(zawodowa pod rtsy)(wybierz którąś opcję)*: Pod CSa, raczej wolniejszą niż aktualna
- czy podkładka musi być kupiona w Polsce? - Nie, choć wolałbym uniknąć dodatkowych kosztów
- maksymalna cena za podkładkę? - Raczej nie droższa niż obecna
- uwagi (wygląd, ulubiona firma, grubość, itp.) - Zowie Rough jest dobrą podkładką, jest gładziutko i jednocześnie dość duża kontrola... właśnie, dość. Przy wolnych/średnich ruchach jest idealnie - mogę utrzymać kursor w jednym punkcie podczas ruchu, jednak przy gwałtownych ruchach myszka zbyt mocno się rozpędza i ciężko ją zatrzymać. Przy gwałtownym rozglądaniu się, mysz traci kontrolę. Z początku myślałem, że to przez zbyt duże sensitivity, po zmniejszeniu niby było trochę lepiej, choć już jest na tyle nisko, że zaczyna mi brakować podkładki przy obracaniu się. 450 dpi i 1.95 w grze. Wolałbym chyba jednak coś z większą kontrolą, przede wszystkim jeśli chodzi o zatrzymywanie myszy na celu. Tylko w miarę możliwości fajnie byłoby, żeby za bardzo nie stracić płynności ruchu kosztem większej kontroli. Wiem, że jedno z drugim raczej się wyklucza, ale nie jestem pewien, czy byłbym w stanie utrzymać kursor na celu podczas ruchu z obecnym sensitivity.
- jeżeli nie masz zielonego pojęcia o podkładkach i powyższe punkty nic Ci nie mówią, to wpisz tu, wtedy dobierzemy coś bazując na naszym doświadczeniu: