09-10-2016, 01:10 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-10-2016, 01:24 PM przez ethernity7.)
Witam serdecznie społeczność internetów.
To mój pierwszy post na forum. Chciałbym prosić Was o podzielenie się wiedzą na temat słuchawek.
Dobór słuchawek
To mój pierwszy post na forum. Chciałbym prosić Was o podzielenie się wiedzą na temat słuchawek.
Dobór słuchawek
- jakie obecnie używasz? Sony MDR-xb450
- czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ?
--- jeżeli nie planujesz kupować karty to podaj swój model płyty głównej H110M pro - słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? (wybierz jedną opcję) Tylko i wyłącznie gry.
- jakiej muzyki głównie słuchasz?
- w jakie gry grasz (która jest priorytetem)? Gram głównie rozrywkowo, nie jestem jakimś zawodowym graczem. Battlefield 3/4, Wiedźmin 3, Assassin's Creed.
- twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? Ciężko powiedzieć, ~200 zł.
- stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? Komfort.
- jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)? Mieszkam sam, za oknem mam głównie spokój i ciszę.
- wolisz słyszeć wszystko bliżej ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? Słuchawki tylko do gier, więc analogicznie - większą.
- czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)?
- dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów): Preferuję słuchawki bezprzewodowe. Muszą mieć one dobre pozycjonowanie oraz mikrofon, najlepiej wysuwany.