• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
słuchawki do call of duty/csgo ~ 400 zł
  • jakie obecnie używasz? Superlux HMC631
  • czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ?
    - jeśli tak – to jakiej? jakaś creative, która kosztowała 2 lata temu jakieś 650 zł. Modelu konkretnie nie pamiętam ale coś z soundblaster.
    - jeśli nie – czy planujesz kupić i w jakiej kwocie?
     --- jeżeli nie planujesz kupować karty to podaj swój model płyty głównej
  • słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? (wybierz jedną opcję): głównie gry i trochę muzyki
  • jakiej muzyki głównie słuchasz? dubstep, trance, klubowa
  • w jakie gry grasz (która jest priorytetem)?: w pierwszej kolejności call of duty, w drugiej csgo
  • twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? chciałbym się zmieścić w 400 zł. 
  • stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort?: dźwięk, jednak przy komforcie lepiej się słucha ;)
  • jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)?  coś na styl jak superlux hmc631
  • wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? To i to jeśli możliwe :D aby było super pozycjonowanie, ogólny dźwięk... tak, aby było jak najwięcej słuchać przeciwnika w grach jak call of duty/csgo,
  • czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? raczej nie
  • dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów): - 
    Z góry dziękuję za odpowiedź i porady.
Odpowiedz
P.S osobne pytanie. Dużo słyszałem poleceń dla hyperX Cloud II z możliwością 7.1 i ponoć w swojej cenie są najlepsze (do gier typu cs/cod także). Czy możecie jakoś je ocenić, potwierdzić dobre zdanie o nich lub zaprzeczyć? :)
Odpowiedz
Hypery 7.1 to szajs. To samo co Hypery I ale z gównianą w skrócie kartą.
Tak, hypery to dobre słuchawki, ale dźwiękowo są powiedziałbym gorsze od HMC, które masz.
W dodatku z creativem byłoby za dużo basu.
Co ci nie pasujew HMC? Wygoda? Kup Pady DT770.
Słuchawki stricte pozycjonowanie - Roccat Kave 5.1 Analog.
Ja zostałbym przy HMC i dokupil pady.
Odpowiedz
Niestety, zepsuły się. Poszedł jeden głośnik. Byłem w 3 serwisach i żaden nie naprawi :/ Ogólnie dobrze się grało jednak chciałbym spróbować czegoś nowego jeśli są lepsze w cenie do 400 zł.

Czyli polecasz te roccat. Hmmm a poza dobrym pozycjonowaniem to są godne uwagi pod względem ogólnego dźwięku w grach jak cod/cs?
Odpowiedz
Odd hmc mają tylko lepszą przestrzenność (scena) i pozycjonowanie. Pozycjonowanie znacznie scena niezbyt. To takie typowo ,,prosowe sluchawkii" :D Ogolnie dźwięk mają gorszy, ale lepszą skuteczność.
I nie tlumia ;d
Odpowiedz
Okej. A co sądzicie o SS Siberia V2/V3?  Co prawda tansze, ale SS słynie z dobrych produktów. I jak mają się siberie do  roccata, hmc i hyperxa? :>
Odpowiedz
W wielkim skrócie - nie warte uwagi.
PS.
Ani pieniędzy.
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
Odpowiedz
O kurde :D czyli w grę powinny wchodzić słuchawki roccat kave i tylko tyle jeśli brać pod uwagę w grze: pozycjonowanie, ogólny dźwięk, scenę ?
A jak sobie radzą te słuchawki z muzyką?
Wydać 4 bańki to jednak wydatek, dlatego chciałbym dobrze wybrać przy Waszej pomocy. Co prawda zwroty mogą być przez internet, ale za dużo zachodu i szkoda mi czasu...eh

P.S hyperx nie nadają się do fps?
Odpowiedz
Czyli w skrócie: kompletnie odrzucić siberie V2 oraz hyperx clould I?
oraz - pozycjonowanie: roccat > hmc, ogólny dźwięk w grze (przestrzenność scena i wyrazistość): roccat > hmc ? muzyka/filmy: ? wygoda:?

Czy jest jeszcze jakiś bezpośredni konkurent? I gdyby się okazało, że moja karta dźwiękowa nie ma 5.1? :D
Odpowiedz
Poczekaj aż ktoś bardziej ogarnięty Ci odpisze :)
Z tego co tutaj pisaliśmy, Kavy są świetne do CS'a, świetne pozycjonowanie.
Lecz w muzyce, są po prostu słabe. Jak na moje, nie brałbym ich. Każdy lubi posłuchać muzyki, a CSGO dla Ciebie nie jest wielkim priorytetem :)
Oczywiście to, że Roccat'y mają bardzo dobre pozycjonowanie i w CS'ie spisują się wyśmienicie, nie oznacza, że są one jedynymi wartymi uwagi słuchawkami.
W każdym razie, nic "gejmingowego", muzyczne słuchawki po prostu w większości sprawdzają się o wiele lepiej.
Mowa o tych SS :)
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.