• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klawiatura mechaniczna do pisania [400 zł]
Dobór klawiatury

• twój budżet: 400 zł
  • jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)? mechaniczna
    • jeżeli mechaniczna: jaki chcesz  rodzaj przełączników – jeżeli nie wiesz, to napisz nam: 
    1. czy masz masywne dłonie czy nie? nie
    2. czy dużo piszesz na klawiaturze?  trochę
    3. czy ma to być klawiatura w 100% pod gry ? tylko do pisania
  • czy chcesz podświetlenie? tak
  • czy chcesz makra? nie 
  • czy chcesz dodatkowe klawisze? nie
  • czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek? nie jest wymagana ale może być
  • czy może to być klawiatura typu tenkeyless ? chciałbym żeby była jak najwęższa bez numpada lub numpad w miejscu del, end, ins
  • twoje uwagi (wygląd, firma): Klawiatura ma mi służyć tylko do pisania, do grania używam razer orbweawera. Jakby klawiatura miała wejście na usb/jack było by fajnie, podłączyłbym słuchawki i myszkę. Nie chcę żadnych bajerów typy kolorowe ledy czy dodatkowe przyciski. Po prostu zwykła klawiatura do pisania z podświetlenie. 
Odpowiedz
Jeżeli tylko do pisania to sprawa jest prosta, za ok 400 zł masz tenkeylessa - CM QuickFire TK na MX Blue.
Odpowiedz
j/w Ew ozone strike pro max blue bo ma wejście usb a dobra, widzę ze ma byc jak najmniejsza to nie znajdziesz z hubami tkl. Wiec jesli jest rapid-i na mx blue to rapid-i jesli nie to tk
LOGITECH G PRO SUPERLIGHT WHITE | NATEC M12 MAXI LAVA | SENNHEISER GSP370| SPCGK630 PUDDING WHITE RED KAILH| ZOWIE CAMADE
Odpowiedz
Te klawiatury od Cooler Master bardzo mi się podobają i skusze się na rapid-i. Tylko że na allegro jest tylko model TK z mx blue. Na wyszukiwarkach cen też nie mogłem znaleźć tej klawiatury. Dodam że mieszkam w anglii i może są jakieś dobre klawiatury niedostępne w Polsce o podobnej specyfice. akurat moja ciotka jest w Polsce i może mi sprowadzić  klawiaturę US (długi shift i płaski Enter) więc polskie sklepy też wchodzą w grę .
Odpowiedz
Jak znajdziesz rapid-i na mx blue to sie nie zastanawiaj mega mała jest ;~
LOGITECH G PRO SUPERLIGHT WHITE | NATEC M12 MAXI LAVA | SENNHEISER GSP370| SPCGK630 PUDDING WHITE RED KAILH| ZOWIE CAMADE
Odpowiedz
A na jakiej zasadzie zmienia się klawisze między num padem i strzalkami w TK?
Odpowiedz
Chyba numlock zmienia.
Odpowiedz
Przeglądając Amazona trafiłem na takie coś https://www.amazon.co.uk/gp/product/B018...VTKEL9JASD jest podświetlenie jest bardzo wąska ma US layout blue switche, tylko że w komentarzach pisali że od ZORRO. Cena 48F mi pasuję tylko te switche są niewiadomą.
edit. Przeglądając na allegro trafiłem na Tesoro Tizona tylko na blue khalitach, też by mi pasowała bo jest TK i do tego ma 2x usb i jacka.

mam wybór między: CM rapid-i (mx-blue) / Tesoro Tizona (khalit blue) / Quisan (zorro blue)
Proszę o poradę co do tych przełączników
Odpowiedz
Patrz aliexpress.
Ja kupiłem KU520 za 27$ 87 key to były na outemu blue. Stawiam, że tu też to jest.
Kup coś tańszego, bo nie licz że będą to kailh lub cherry,.
Odpowiedz
Zdecydowanie wybierz Rapida-I. Jak chodzi o blue to Cherry są tam najlepsze. Do tego ten Quisan to może być straszne dziadostwo. Tizonie przydałoby się wymienić komplet keycapsów na coś przyjemniejszego w dotyku i nie ma podświetlenia.
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.