Liczba postów: 2,558
Liczba wątków: 20
Reputacja:
80
Troszkę nie rozumiem, nie napisałeś czy chcesz wolną czy szybką. Ja w MOBA nie gram, lecz w FPS wolę wolniejsze podkładki (kontrola), niż szybkość. Jednak nie ma czegoś takiego ,,uniwersalnego", bo nie jestem pewien na 100% czy byłbyś zadowolony. Musisz określić czy wolisz wolniejsze podkładki (ruch z oporem) czy szybsze (jak twoja QCK). Jak wiadomo każdy ma swoje preferencje ;)
BTW dlaczego zmieniasz QCK? Ma całkiem spoko ślizg, tylko się brudzi dość szybko ;d
Liczba postów: 1,255
Liczba wątków: 11
Reputacja:
38
Qck jest wolną tak btw
LOGITECH G PRO SUPERLIGHT WHITE | NATEC M12 MAXI LAVA | SENNHEISER GSP370| SPCGK630 PUDDING WHITE RED KAILH| ZOWIE CAMADE
Reputacja:
80
Wolną? Taa. Szczególnie gdy byłem u kolegi który ma Savu, czyli tą samą co ja to tam myszka pływała, a u mnie na Taito to myszka ledwo się rusza. Więc jeśli nie szybka, to zdecydowanie nie wolna.
Reputacja:
80
W sumie mój błąd z tą szybkością ale zdecydowanie nie jest ona tak wolna jak Taito. Napewno nie na Savu.
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
06-12-2016, 05:27 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2016, 05:34 PM przez stqn.)
Moja Qck już jest trochę zużyta. Trudno mi porównać Qck z czym innym bo nie używałem innych podkładek. Wydaje mi się, że dobrym rozwiązaniem byłoby coś pośredniego miedzy szybkością a kontrolą, ewentualnie połączenie np Natec Genesis M12 Maxi, która podobno jest w miarę szybka z czymś mniejszym i wolniejszym pod FPS na wierzch. Generalnie zależy mi na podkładce, która byłaby w miarę szybka ale by można precyzyjnie na niej zatrzymać myszkę. Jednak nie chciałbym mieć problemów z celowaniem w strzelankach.
Reputacja:
80
Hmm, równy gładki ślizg? Szybka w miarę. i kontrola spoko? To ja tu widzę Roccat Taito - ale wersja Control. Zobacz reckę na test gear.
Liczba postów: 1,899
Liczba wątków: 30
Reputacja:
75
Taito Control jest bardzo fajną podkładkę, śmiem powiedzieć, że dosyć uniwersalną. Ma trochę nietypową powierzchnię, ale z czasem zaczyna się ją nawet lubić.