(03-25-2017, 11:16 PM)Moon napisał(a): A no to wszystko jasne. Jak tylko poprawi się trochę sytuacja finansowa/sprzedam Rivala 100, postaram się kupić, któregoś z tych gryzoniów. A że tak zapytam - ktoś ma jeszcze ewentualnie jakies inne propozycje? :D
Jak Ci w Rivalu 100 przeszkadza rozmiar i wielkość prawego boku, to Rival 300, G403, G502 są troszkę większe i mają większy ten prawy bok. Porównywałem sobie dzisiaj Rivala 100 i Rivala 300, to w Rivalu 100 szurałem małym palcem po podkładce, a w Rivalu 300 nie. Masz chwyt Claw i 19cm dłoń, to podobnie jak ja.
Ja w Media Markt mogłem dziś mierzyć myszki jakich nie było na wystawie - koleś po prostu mi otwierał wybrane i sobie je testowałem na jego biurku. Na koniec podziękowałem i żadnej nie wybrałem (zamówiłem dziś w x-kom bo -50zł ;d). Widziałem później że je po prostu włożył do pudełka i odłożył na półkę skąd brał.
Z tego co napisał Becks wyżej możesz też zamówić do x-kom i tam przymierzyć i wcale nie musisz kupić. Jakby Ci z jakiegoś powodu nie dali przymierzyć, a jesteś w miarę przekonany i masz pieniądze to kup, a do 15 dni możesz zwrócić.
Tu na forum to tylko propozycje, jednemu z tą samą dłonią co Ty i tym samym chwytem będzie pasowała dana myszka i Ci ją poleci, a okaże się że Tobie kompletnie nie przypasuje. Musisz przymierzyć sam i zdecydować, bo to Ty będziesz ją używał później przez długi czas i to Twoja ręka będzie na niej leżała, więc warto żeby była wygodna i dopasowana do Ciebie. Tak jak mierzysz buty przed zakupem i nie weźmiesz raczej w ciemno tego rozmiaru co pasował komuś innemu z tym samym wymiarem stopy :P
@edit:
Co do zamówienia myszy, obejrzenia i nie kupienia, to dostałem taką wiadomość na email od x-komu jak właśnie zamówiłem mysz:
Pouczenie o prawie do odstąpienia od umowy kupna-sprzedaży:
Na podstawie art. 27 ustawy z dnia 30 maja 2014 r. o prawach konsumenta (Dz. U. 2014 r., poz. 827) konsument, który zawarł umowę na odległość, może od niej odstąpić na piśmie bez podania przyczyny. Oświadczenie może zostać złożone w terminie 15 dni od dnia wydania rzeczy.
Warto też zapytać o więcej szczegółów w samym x-komie, albo wejść na stronę x-kom.pl i na dole masz okienko czatu z konsultantem online. Dostępne to jest chyba 24/7 bo już kilka razy tam pisałem około 3-4 w nocy :P