10-22-2017, 06:34 PM
ta tylko gdzie je znajdę bo w niektórych sklepach to pewnie leza na magazynie jakieś stare
Logitech G403
|
10-22-2017, 06:34 PM
ta tylko gdzie je znajdę bo w niektórych sklepach to pewnie leza na magazynie jakieś stare
03-31-2018, 05:50 AM
Pol roku mam g403, scroll jest juz niezle wyrobiony; potrafi sam przeskoczyc co w grach jest zjawiskiem malo porzadanym, przyciski glowne potrafia zirytowac jak opisalem to tutaj, chyba czas na zmiane...
05-15-2018, 05:29 PM
Dzisiaj dostałem nowiutką przewodową g403 i muszę powiedzieć, że jestem w lekkim szoku, że w końcu otrzymałem myszkę bez wad. Cała obudowa dobrze spasowana nie ma mowy o jakimś krzywym czymś tam czy źle naklejonym albo nie wiem o ostrej krawędzi czy szparach w obudowie.
Kolejna rzecz która mnie strasznie pozytywnie zaskoczyła to przyciski. Pierwszy raz trafiłem na myszkę w której klik przycisków jest identyczny, wciskają się tak samo z takim samym oporem i mają taki sam dźwięk. Nie to co miałem np w dm pro s czy rival 310 w których jeden przycisk wciskał się z dużo mniejszym oporem niż drugi przez co często zdarzały się niechciane kliki, szczególnie w dm pro s różnica w kliku była ogromna. Jeśli chodzi o scroll to bałem się, że trafie na egzemplarz z latającym scrollem, całe szczęście działa jak należy nie lata na boki i jak dla mnie chodzi bardzo dobrze. Testowałem myche kilka h i podczas wciskania scrolla nie zauważyłem niechcianych przeskoków ani nic z tych rzeczy także na razie jest dobrze. Co do kabla to faktycznie gruby, ale w żaden sposób mi nie przeszkadza mimo tego, że jest w oplocie to wydaje się całkiem elastyczny i jak dla mnie w porządku nie szuram nim po biurku, a nie używam mouse bungee. Nie wiem co myśleć o ślizgaczach niby są fajnie zaokrąglone i wyglądają ładnie to jednak są bardzo cienkie i niskie podejrzewam, że to może być najsłabszy element myszki, ale nie przejmuje się tym bo są dostępne zamienniki. Cała myszka leży w dłoni bardzo dobrze, a te gumy po bokach bardzo mi pasują w porównaniu do gum z rivala 310 są o niebo lepsze. W rivalu caly czas czułem, że myszka wyślizguje mi się z dłoni i musiałem co chwile poprawiać chwyt. Jeśli chodzi o wygodę to chyba tylko dm pro s i ec1 trzymało mi się wygodniej niż g403, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Sensor to po prostu bajka gram na 800 dpi 500hz i czuje się jakbym strzelał z palca xD Jakby myszka była przedłużeniem mojej ręki coś wspaniałego polecam. Jak na razie jestem pozytywnie nastawiony i zadowolony myche kupiłem na morele za 199zł i póki co uważam, że jak najbardziej się opłacało. Mam nadzieje, że wytrzymałość będzie na równie wysokim poziomie i myszka nie zepsuje się po tygodniu czy miesiącu.
05-16-2018, 12:22 PM
No to gratuluję idealnego egzemplarza! Oby dalej była wygodna i długo służyła :)
Testowałam myszki: Steelseries (Kinzu v3, Rival 100, Rival 110, Rival 3), Roccat (Lua, Kiro, Kone Pure BE, Owl-Eye, SE, Kain 100 AIMO), Logitech (G203, G403 Prodigy, Wireless, G502), Zowie (ZA13, EC2-A), Razer (Abyssus 1800, Abyssus 2014), Dream Machines (DM1 Pro, DM3 Mini), CM MasterMouse S.
Przed chwilą natrafiłem na pewien problem w mojej myszce, a konkretnie chodzi o trzeszczący przycisk. Jak trzymam palec na prawym przycisku i przesunę dość mocno palcem w lewą stronę, ale nie wciskając przycisku to wtedy ten plastik jakby trzeszczy w środku tak jakby przycisk był luźny. Występuje takie chrobotanie, trzeszczenie sam nie wiem jak to nazwać po prostu plastik strzela. Nie wpływa to w żaden sposób na klik ani nie powoduje też żadnych pustych czy niechcianych klików. Problem nie występuje przy wciśniętym przycisku tylko jak np trzymam lekko dłoń na myszce przeglądam coś tam i przesunę palcem po przycisku wtedy słyszę strzelanie plastiku.
Na pewno wcześniej ten jakby latający przycisk nie miał miejsca bo bym to od razu zauważył np poprawiając chwyt. Dzisiaj sporo grałem i korzystałem z myszki i przed chwilą zauważyłem, że coś ten prawy przycisk trzeszczy. Jeśli chodzi o lewy przycisk to nic takiego się nie dzieje próbowałem na różne sposoby wymusić na nim takie trzeszczenie, ale nic z tego, przycisk mega mocno się trzyma nic nie trzeszczy i prędzej wcisnę go niż wymuszę trzeszczenie plastiku. Gdyby oba przyciski tak trzeszczały to pewnie stwierdziłbym, że takie po prostu są i taki ich urok. Niestety trzeszczy tylko prawy i to dość wyraźnie co mnie trochę zaniepokoiło. Może ktoś z was miał podobny problem? Później spróbuje jakoś to nagrać i pokazać dokładnie o co chodzi. Teraz tylko się zastanawiam co z tego może wyniknąć.. Nie wiem czy przycisk się może szybciej rozwalić czy ma to jakieś znaczenie. Na pewno jest to irytujące i mało komfortowe bo jednak wiem o tym i przesuwam palec i słyszę trzeszczenie... Podczas trzymania myszki lekko przesunę palec w stronę scrolla i już plastik trzeszczy. Niby jakiś tam problem jest, ale sam nie wiem czy warto z tego powodu zwracać myszkę bo tak jak napisałem wyżej nie wpływa to w żaden sposób na działanie przycisku ani na klik itp. Mogę niby skorzystać z 14 dniowego zwrotu bo myszkę mam dopiero jakoś 5 dni , ale zastanawiam się czy jest sens z takiego powodu zwracać i kupować nową która może mieć inne gorsze wady tym bardziej, że cała reszta jest w porządku i mycha jest naprawdę świetna. Jeśli chodzi o dźwięk to jest to coś takiego jak w przypadku tej myszki zowie https://www.youtube.com/watch?v=6Iws0s7FiOY
Miałam tak wiele razy i to często się zdarza po jakimś czasie, nie fajne to. Dodam jeszcze że G403 po jakimś czasie użytkowania cała trzeszczy, obudowa wszędzie gdzie się dotknie. Ale nie wiem czy to tylko w egzemplarzu który ma chłopak i to jak ją użytkuje, może ma mocny chwyt, czy taka mu się trafiła. Podejrzewam, że ten model tak ma, że obudowa będzie trzeszczeć. A z przyciskami to jak loteria. Tak, jest to irytujące, ja takie coś odsyłałam na zwrot. Pewnie można to jakoś naprawić, ale to już rozkręcanie myszki, wymiana ślizgaczy i to nie wiadomo czy się uda. To już od Ciebie zależy czy Ci to mocno przeszkadza. Ja robiłam taki myk, że zamawiałam szybko drugi egzemplarz myszki, w czasie 14-sto dniowego zwrotu i wtedy wybierałam tą najlepszą, a tamtą zwracałam :D Oczywiście raczej nie bierzcie ze mnie przykładu, bo mnie znienawidzą :D Niech ktoś jeszcze się wypowie na ten temat.
Testowałam myszki: Steelseries (Kinzu v3, Rival 100, Rival 110, Rival 3), Roccat (Lua, Kiro, Kone Pure BE, Owl-Eye, SE, Kain 100 AIMO), Logitech (G203, G403 Prodigy, Wireless, G502), Zowie (ZA13, EC2-A), Razer (Abyssus 1800, Abyssus 2014), Dream Machines (DM1 Pro, DM3 Mini), CM MasterMouse S.
No właśnie na początku nic mi nie trzeszczało dopiero po paru dniach używania. Na razie trzeszczy tylko prawy przycisk, ale jak mówisz, że z czasem cała może trzeszczeć to trochę słabo. Myszka mi super pasuje i jestem zadowolony więc albo ją zostawię albo zwrócę i kupie nową z nadzieją, że nowa będzie jeszcze lepsza. Jest to jednak mega irytujące bo cały czas szuram tym palcem po przycisku i słyszę trzeszczenie. Jak już o tym wiem to nie umiem tego nie robić :D Sam nie wiem zostawię ją na ten dzień czy dwa trochę poużywam i wtedy zdecyduje czy przeszkadza mi to na tyle żeby zwrócić myszkę i wziąć nową czy jednak zostawię trzeszczącą.
Właśnie tak chamsko trochę zwrócić im bez podania przyczyny i zamówić od razu nową taką samą myszkę z tego samego sklepu :p No, ale co im poradzę :D
05-20-2018, 01:37 PM
Dokładnie, potestuj i zobacz. Miałam tak kilka razy, ale na tyle mnie to irytowało, że od razu wymieniłam. Ale ludzie mają różną wytrzymałość :)
05-20-2018, 02:02 PM
Tak zrobię. Potestuje jeszcze parę dni i wtedy zdecyduje co i jak. Sam nie wiem bo jak całkiem zrezygnuje z g403 z powodu trzeszczącej obudowy to znowu będę musiał szukać myszki, a w porównaniu z dm pro s czy rivalem 310 to g403 mimo tej wady i tak wypada najlepiej. Myślałem jeszcze nad czymś od roccata na PMW3361, ale jak patrze na rozmiary to głównie krótkie mają te myszki. Z zowie zrezygnowałem bo się nie opłaca.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
3 gości |