• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podkładka pod Roccat Kone XTD + setup myszki
Hej,

Mam już jakiś czas zakupioną myszkę Roccat Kone XTD. Konkretnie 3 lat a już będzie i muszę przyznać, ze to był dobry zakup bo mycha działa super. Niestety ślizgacze się mi zajechały od jak się okazało nienajlepszej Razer Vespuli. Wymieniam sobie ślizgacze i pomyślałem o nowej podkładce. Przyszedł mi do głowy Roccat Raivo, ponieważ doszły mnie słuchy, że sensory Roccata lubią się z ich podkładkami. Jednak jestem otwarty na sugestie.

Podkładka
  • jaką obecnie używasz myszkę - Roccat Kone XTD laser (nie pamiętam jaki jest sensor, chyba Avago 9800) - kupiłem do tego ślizgacze Everglide
  • jaką masz  podkładkę - Razer Vespula - nie mam zbyt dużo miejsca na podkładkę, więc raczej gram na większych czułościach, stąd nie musi być ona szybka lepiej by była bardziej precyzyjna (jestem głównie graczem FPS)
  • chcesz plastikową, aluminiową, szklaną, materiałową czy hybrydową (materiałowa z uczuciem gry na plastikowej): szczerze to nie wiem. Chciałbym by mi oszczędzała ślizgacze i była precyzyjna. Materiałowa, oszczędza ślizgacze, ale łatwo o jitter. Myślałem o szklanej (chyba mniej niszczy ślizgacze niż aluminium), ale boję się czy ją opanuję. Nigdy nie miałem z taką do czynienia. Generalnie rozważam każdą opcję.
  • jaki rozmiar by Cię interesował: najważniejsze jest by głębokość nie była duża - najlepiej tak max 25 cm. Jeśli jednak będzie ciut więcej jak 27cm przy Raivo to powinienem sobie dać z tym radę. Wolałbym też by nie była gruba - cieńsza lepsza.
  • czy akceptujesz podkładki których żywotność może nie przekraczać 6 miesięcy (przy intensywnym użytkowaniu) ale w zamian dadzą nam bardzo dobry ślizg?: Chciałbym by podkładka była żywotna - im dłuższa żywotność tym lepsza - wkurzyłem się tu na Vespulę.
  • wolisz szybką/średnio szybką/średnią/raczej wolniejszą/wolną/bardzo wolną(zawodowa pod rtsy)(wybierz którąś opcję)*: - ciężko powiedzieć... taka pod FPSy:) Może być dość szybka, byleby dało się na niej opanować myszkę.
  • czy podkładka musi być kupiona w Polsce? - Najlepiej tak.
  • maksymalna cena za podkładkę? - Cena nie jest dla mnie specjalnie ważna, ale powiedzmy, że do 100 zł. Jak przekroczy to nie ma bólu.
  • uwagi (wygląd, ulubiona firma, grubość, itp.) - Raivo Stealth Black wygląda spoko, ale wygląd nie jest najważniejszy. Może być stonowana, może być jakiś niezbyt krzykliwy wzorek.  Myślę o Roccacie, bo do mychy pasuje;P Jednak nie odrzucam innych firm. Grubość raczej cienka.

Mam takie dodatkowe pytanie, przy okazji: Jakieś ustawienia Roccata Kone XTD laser są szczególnie dobre, czy ustawiać wedle widzimisię? Nie jestem specem od ustawień, a gdy widzę DPI, sensitivity w programie i czułość pod Windowsem a do tego akceleracja w Windowsie to trochę głupieję bo wszystko działa podobnie (szybkość ruchu kursora). Interpolacja też kilka ustawień.. niby wydaje się, że 1000 najlepiej, ale... niby niekoniecznie.

Pozdrawiam!
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Podkładka pod Roccat Kone XTD + setup myszki - Hedrox - 04-03-2016, 12:59 PM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.