01-11-2016, 12:34 PM
Na wstępie chciałem się przywitać :)
Po przeczytaniu ogromu opinii/recenzji- no cóż, jestem bardziej zamotany i nieświadomy, niż przed podjęciem tego zdradzieckiego procederu, jakim jest wybór klawiatury.
Dlatego też skierowałem swe kroki do Was, licząc, iż tutaj w końcu uzyskam odpowiedź na dręczące mnie od tygodni pytanie- jaką klawiaturę ostatecznie wybrać, która będzie najlepsza dla mnie, etc... :|
A zatem, co by nie przedłużać...
Po przeczytaniu ogromu opinii/recenzji- no cóż, jestem bardziej zamotany i nieświadomy, niż przed podjęciem tego zdradzieckiego procederu, jakim jest wybór klawiatury.
Dlatego też skierowałem swe kroki do Was, licząc, iż tutaj w końcu uzyskam odpowiedź na dręczące mnie od tygodni pytanie- jaką klawiaturę ostatecznie wybrać, która będzie najlepsza dla mnie, etc... :|
A zatem, co by nie przedłużać...
- Budżet: 400-500zł
- Rodzaj: Mechaniczna- nigdy z takowej nie korzystałem, acz czytając opinie/recenzje zaczynam się właśnie ku niej skłaniać.
- Zastanawiam się nad Black, lubię „mocne” klawisze, jednak gdybym miał ustalić proporcje czasowe to jest 70% gry, 30% pisanie.
Dodam, że grywam głównie w cRPG, aRPG, czasem trafi się jakaś akcja pokroju Dying Lighta.
- Zastanawiam się nad Black, lubię „mocne” klawisze, jednak gdybym miał ustalić proporcje czasowe to jest 70% gry, 30% pisanie.
- Podświetlana: Tak, zależy mi, aby kolorystycznie komponowała się z moją G502, zatem obowiązkowo kolor niebieski (ewentualnie fioletowy, mam do niego słabość).
- Makra: Owszem, w RPG, gdzie mamy tysiąc tabelek, sekwencji czarów etc, to jednak dość istotne.
- Dodatkowe klawisze: Przydałyby mi się, jestem jakoś uczulony na przeklikiwanie tysiąca okienek w celu zmniejszenia głośności itd.
- Podpórkę: Nie, definitywnie nie, zwykłem klawiaturę trzymać pod kątem, niejednokrotnie często uniesioną z którejś strony.
- Tenkeyless: No cóż, nie jestem szczególnie przekonany do tego typu rozwiązań, jednak nie jest to coś, co zadecydowałoby o kupnie/odpuszczeniu sprzętu.
- Uwagi: Wiem, że mam spore wymagania, a budżet wątły, jednak dodam, iż preferuję agresywny design, co byłoby dla mnie sporym plusem przy wyborze klawiatury.
"Gdy bliżej podszedłem i mnie porósł mech, a kiedy wzrokiem oblałem ją mocniej, spostrzegłem, że gałęzie samotnych drzew zawsze są krótsze od strony północnej"