• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wygodny fotel, krzesło do komputera - 1000zł
ja posiadam dokładnie ten model: http://www.dxracer.pl/art92_fotel-komput...51-nw.html od ok. roku i bardzo sobie chwalę. Wcześniej sprawdzałem w stacjonarnym sklepie serię F i D i ta druga bardziej mi przypasowała. Nie da się ukryć, że jest bardzo komfortowa, chociaż nie ukrywam, że siedziałem na wygodniejszych fotelach takich mięciutkich z prawdziwej skóry, ale na dłuższa metę jak fotel jest za miękki to przynajmniej w moim przypadku zaczyna mnie kręgosłup pobolewać. Rozkładane siedzenie było konieczną opcją, bo często z tego korzystam przy oglądaniu filmów więc tu dxracer spełnia swoją rolę w 100%. Lubię te boczne wypustki bo zabezpieczają przez bocznym skrzywieniem. Poduszeczka pod lędźwie jest mega nie wygodna i wydaje mi się, że powinna być jakoś lepiej wyprofilowana, także jej w ogóle nie używam. Zagłówek jest konieczny, bo bez niego trochę twardo i nie ma o co głowę oprzeć, niedorobione jest trochę mocowanie tego zagłówka bo jak się czymś zahaczy to od razu spada. Pod katem jakości wygląda dobrze i nie ma się specjalnie do czego przyczepić.
Dodam jeszcze, że wcześniej siedziałem na takim fotelu standardowym biurowym ze skóry, później miałem przez chwilę ten z ikei materiałowy z wysokim oparciem, ale z obu byłem nie zadowolony z wygody i znacznie częściej odczuwałem dolegliwości kręgosłupa, także dxracer w moim przypadku okazał się decydowanie najlepszy. Nie ukrywam, że wygląd fotela też ma dla mnie pewne znaczenie i pod tym względem jestem w pełni usatysfakcjonowany.

Zanim cokolwiek kupisz, to polecam Ci przejść się po różnych sklepach (dxracery mają np. w agata meble) i posiedzieć trochę na różnych fotelach, bo może się okaże, że dla Ciebie lepiej się sprawdzi coś mocniej profilowanego, miększego/twardszego itp.
Np. Kolega t4co to tylko na piłce od pilatesu siedzi i mówi, że mu wygodnie i wzmacnia kręgosłup w ten sposób ;D także każdy ma swoje upodobania i potrzeby ^^.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Wygodny fotel, krzesło do komputera - 1000zł - Hya - 01-14-2015, 10:37 PM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.