12-15-2015, 09:53 AM
Systemy 5.1/7.1 tworzone wirtualnie to jedna wielka ściema, nie warta nawet rozważania. M50x to są już dosyć profesjonalne słuchawki muzyczne, czyli mają standardowe 2 głośniki. Pozycjonowanie będzie równie dobre jak na siberiach, krakenach i wszystkich innych gamingowych tworach. Tyle, że właśnie zobaczyłem (coś źle popatrzyłem wcześniej), że chcesz bardziej do gier niż muzyki, a ja polecałem na odwrót. W tym wypadku to weź zdecydowanie Sennheisery HD558 (podobna cena), mają większą scenę od M50X co zagwarantuje lepsze wrażenia podczas grania,a do tego będzie Ci się również dobrze słuchać praktycznie każdej muzyki (są to słuchawki uznawane za tzw. allroundy). Karta zostaje ta sama. HD558 też mają standardowe 2 drivery i wiedz, że nic więcej nie potrzebujesz, całą resztę zrobi AIM.
Jeżeli byś chciał w 100% pod gry to wtedy poleciłbym Ci realne 5.1 czyli Roccat Kave 5.1 analog (zobacz naszą recenzję na stronie), ale w muzyce będzie jakość jak w tych ragach, wiec de facto pewnie Ci się nie spodobają. Jednak pozycjonowanie w grach będzie maksimum tego co możesz osiągnąć i usłyszeć w słuchawkach.
Jeżeli byś chciał w 100% pod gry to wtedy poleciłbym Ci realne 5.1 czyli Roccat Kave 5.1 analog (zobacz naszą recenzję na stronie), ale w muzyce będzie jakość jak w tych ragach, wiec de facto pewnie Ci się nie spodobają. Jednak pozycjonowanie w grach będzie maksimum tego co możesz osiągnąć i usłyszeć w słuchawkach.