02-12-2015, 01:11 AM
Wolę kupić nowe, nie mam zaufania do sprzętu używanego od kogoś kogo nie znam. Nie potrafię opisać dźwięku, tzn bardzo podobało mi się to co oferował JBL był bass o dziwo nie przesadzony, wokal był czysty, dźwięki były żywe, natomiast nie miałem okazji przesłuchiwać wielu zestawów i dobierać te odpowiednie. Chciałbym takie słuchawki na których mogę posłuchać każdy rodzaj muzyki nie tylko d'n'b ale i muzykę klasyczną, filmową, pop, trance, rap, rock itd., bo ja naprawdę w playliście mam spory mix, mam dni że chcę słuchać dance albo d'n'b po czym chcę wrócić do dream evil, hamerfall, manowar, po czym mam ochotę na two steps from hell ect. Wiele osób marudzi na brak basu w HMC-631 z kolei w testach profesjonaliści chwalili naturalny bass zamiast mocno przesadzony, a nie chcę słyszeć umca umca rodem ze starych kolumn nawet podczas słuchania d'n'b. Nie znam się na tym ale chciałbym słuchawki uniwersalne które mają i bass. Zanim kupiłem JBL rok temu przesłuchiwałem rożne słuchawki wokół uszne i nie podobały mi się dźwięki sennheiser w okolicach 200-400zł, podobały mi się natomiast dźwięki Soniaka, był jakiś model za 100zł i taki za 300-400, zabij mnie ale nie pamiętam modelu, być może problemem był fakt że podłączałem to do telefonu, aczkolwiek chyba większość miała poniżej 50 omów więc nie powinno być problemu.