(11-14-2015, 11:37 AM)karnister napisał(a): @plagocki
150 złotych to dobra cena :)
Rozumiem ,że będę musiał zastosować przejściówkę z małego na duży jack tak ?
Jakość mikrofonu pozostanie taka jak na integrze z tego co rozumiem ?
Konieczne będzie zastosowanie przejściówki.
Wejście mikrofonowe na tej płycie nie jest rozpaczliwie złe - powinno wystarczyć do komunikacji głosowej.
W pierwszej kolejności kup wyłącznie słuchawki i postaraj się przesłuchać je na możliwie wielu źródłach wliczając w to wzmacniacze stereo, smartfony i zestawy komputerowe znajomych. Być może różnica w jakości dźwięku będzie dla Ciebie nieznaczna i uznasz, że inwestycja w dodatkową kartę dźwiękową jest zbędna.
Sterownik, oprogramowanie jak i sama karta AIM SC 8000 są już nieco przestarzałe. Niestety nie wiem jak zachowywać będą się na nowych systemach operacyjnych. Jest to obok braku wejść główna wada tej karty.
W tym przedziale cenowym warto zainteresować się również kartą Audiotrak MAYA U5, nie miałem z nią jednak bezpośredniej styczności i nie wiem czy napędzi te słuchawki. Z całą pewnością AIM SC 8000 ma lepsze OpAmpy i powinien zapewnić wyższą jakość dźwięku na stosunkowo wymagających słuchawkach. Niestety w tym przedziale cenowym trzeba iść na kompromisy. Jeśli chcesz, mogę rozglądnąć się za sprzętem z drugiej ręki.