• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Steelseries Rival, Logitech G502 czy Roccat Kone XTD optical?
Witam, proszę o poradę przy doborze myszki, zwróćcie proszę uwagę na UWAGI, z góry dziękuję wszystkim za pomoc :))

Poprawiłem temat żeby nowego nie zakładać, byłem dzisiaj w RTV EURO AGD, wszystkie 3 myszki sprawdzałem i mam teraz dylemat, którą wybrać (cena nie gra roli).

W G502 tak jak wcześniej czytałem kolebie się scroll na boki, ale poza tym chyba najbardziej mi się podoba, czytałem też o cięzkim przeskakiwaniu scrolla, wg mnie porównywalny do rivala jak nie nawet płynniejszy skok, obawiam się trochę tylko o dodatkowe przyciski - czy nie będę ich klikał przypadkowo i nie wiem jak z wagą, bez włożonych ciężarków waga raczej mi nie przeszkadzała (nie trzeba chyba ciężarków dokładać do myszki?).
Co do Roccata, też mi się bardzo podobał, myszka największa z nich i chyba najcieższa, myślę, że tylko palm wchodzi przy niej w grę pomimo sporej dłoni 20 cm (przy ss rival i g502 spokojnie fingerem też można chwycić), ale nie jest to dla mnie problem.
No i ostatni wybór ss rival, jakoś bezpłciowo do niej podszedłem, wygląd bez szału, zastrzeżeń w sumie żadnych nie miałem.
I pytanie teraz na co się zdecydować? Myszka będzie używana głównie do LoLa i CSGO (gdzieś znalazłem jakieś rozpiski myszke jakie używają pro gracze i tylko z tych 3 podanych widziałem Rivala, to był spis chyba 100 graczy, żaden z nich nie używał 2 pozostałych, czy to o czymś świadczy?)
Proszę o opinię tylko odnośnie tych 3 modeli, z góry dziękuję.
  • jaką obecnie myszkę używasz: jakaś bezprzewodowa za 50 zł
  • jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: ciężko powiedzieć, nie ma mnie aktualnie w domu, więc ciężko powiedzieć
  • czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): średnia
  • czułość w Windows: nieska/średnia
  • czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): brak
  • w co grasz (podaj tytuły gier): głównie LoL, ale chcę wystartować z CS:GO, dlatego chciałbym coś dobrać głównie pod te 2 tytuły
  • jaką masz obecnie podkładkę: z ikei za 10zł :'d ale tym też chciałbym się zająć
  • ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): nie używam bocznych, ponieważ ich nie ma, ale nie mam przeciwskazań, aby one były
  • twój budżet: chciałbym się zamknąć w 200 zł, ale nie miałbym nic przeciwko jak znalazła by się tańsza 100-150 :) ale 200 mogę przeznaczyć
  • jaki chwyt stosujesz: mała myszka w zestawie z lapkiem była, więc claw grip
  • jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
  • jesteś lewo czy prawo ręczny/a?: prawo
  • jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): 19-20 cm
  • jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku)?: 2 cm
  • czy chcesz zmienić swój chwyt?: myślę, że tak, najlepiej na palma, ale jestem otwarty na wszelkie inne propozycje
  • czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: oczywiście
  • co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: póki co była niezawodna, po prostu potrzebuję czegoś lepszego
  • czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? najlepiej, żeby tak było
  • uwagi (np. co do wyglądu myszki):
    I tutaj przechodzimy do sedna, nie jestem jakimś pro gamerem, dlatego też nie mam nie wiadomo jakich wymagań, powiem szczerze, oprócz samej fukncjonalności i polepszenia jakości gry względem mojej obecnej myszki, poszukuję po prostu ładnej myszki :) Mam na oku 3 propozycje:-Razer deathadder - niestety model, który mnie njabadziej interesował - chroma - nie mieści się w tym budżecie, nie wiem jak z innymi modelami deathadder sprawa wygląda, ale wydaję mi się, że było coś w nich awaryjnego-Steelseries Rival - o tej chyba wyczytałem najwięcej dobrych opini poza wycierającymi się bokami, które naprawili w najnowszej wersji 300 -no i na końcu te, które mi najbrdziej przypadły do gustu, myszki formy ROCCAT, nie wiem niestety jak one się sprawują i czy w tym budżecie znajdę coś sensownego, ale bardzo mi się podoba ich stylistyka, najbardziej KOVA PLUS

Dobór podkładki
  • jaką obecnie używasz myszkę (optyk ,laser, jaki sensor, jakie ślizgacze) - będzie dobrana pod nową myszkę :)
  • jaką masz  podkładkę (oraz czy chcesz szybszą/wolniejszą od obecnej)? z ikei materiałową, obojętnie, tak by pasowała do LoLa i CSGO
  • chcesz plastikową, aluminiową, szklaną, materiałową czy hybrydową (materiałowa z uczuciem gry na plastikowej): myślę, że plastik, materiał bądź hybryda
  • jaki rozmiar by Cię interesował: bez różnicy
  • czy akceptujesz podkładki których żywotność może nie przekraczać 6 miesięcy (przy intensywnym użytkowaniu) ale w zamian dadzą nam bardzo dobry ślizg?: nie :)
  • wolisz szybką/średnio szybką/średnią/raczej wolniejszą/wolną/bardzo wolną(zawodowa pod rtsy)(wybierz którąś opcję)*: Tak,jak w przypadku myszki, jakaś dobra pod LoLa i CSGO
  • czy podkładka musi być kupiona w Polsce? najlepiej
  • maksymalna cena za podkładkę? 100
  • uwagi (wygląd, ulubiona firma, grubość, itp.): Podoba mi się ROCCAT RAIVO :)
    Z góry dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam. :)
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Steelseries Rival, Logitech G502 czy Roccat Kone XTD optical? - Fixon - 11-02-2015, 09:37 AM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.