10-31-2015, 07:55 PM
Cytat:Nie wiem, po co wydawać 7 dych na podkładkę. Ja mam swoją MP-01 Gaming Pad za 15 zł. 400x450. Slizg odpowiednia, myszka nie pływa, ale ładnie ślizga się. Nie porusza się po biurku. Ale jeśli chcesz coś droższego ,,gamingowego" to Taito King Size da radę znaleźć. Aczkolwiek coś z podkładek Steelseries też będzie równie dobre np. duży QCK.Po pierwsze zależnie od użytego materiału podkładki mogą różnie współpracować z sensorami, niższy max speed w sensorach adns3050 i adns3090, i tak już posiadających nie za wysokie wartości, może mieć spore znaczenie.
Po drugie podkładki oferują bardzo dużą różnorodność pod względem charakterystyki ślizgu, wiadomo, że można znaleźć szybkie podkładki w niższym segmencie cenowym, jak i takie dające lepszą kontrolę, ale te droższe mogą oferować oba te parametry jednocześnie, wyższa cena może mieć również uzasadnienie w tym jak długo podkładka zachowa swój ślizg oraz w ogólnej żywotności i wytrzymałości. Nie uwzględniasz również indywidualnych preferencji ślizgu, sam używałem roccat taito przez kilka lat i więcej bym tej podkładki nie wziął, podobnie jak w innej bardzo popularnej podkładce - razer goliathus, nie odpowiada mi jej ślizg.