10-15-2015, 09:36 PM
Dobór słuchawek
- jakie obecnie używasz? ---> Żadnych ( miałem superluxy hmc 631 ale kabel się plątał aż w końcu poszło na gwarancję i zwrócili pieniądze)
- czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ? Z integrowanej na laptopie ( MSI GS60 )
- jeśli tak – to jakiej?
- jeśli nie – czy planujesz kupić i w jakiej kwocie? Aktualnie nie zamierzam nic dokupywać
--- jeżeli nie planujesz kupować karty to podaj swój model płyty głównej - słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? (wybierz jedną opcję) 70% gry 30% muzyka i filmy; pozycjonowanie musi być dobre
- jakiej muzyki głównie słuchasz? każdej :P czarne rapsy ? hehe --- > na to kryterium proszę nie patrzeć
- twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? 350
- stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? yyyym w sumie przy takim budżecie na karcie zintegrowanej to wyciagne ''maksimum dżwięku'', więc komfort?
- jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)? Gram w domu, ale chciałbym słuchaweczki czasem na miasto ubrać.
- wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? większą scenę
- czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? Nie, czasem na spacery :P
- dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów): Albo kupię znowu HMC 631 albo mogę dostać za 350zł jak dobrze wytarguję Brainwavz HM5 - jest sens ? I co wtedy z mikrofonem ? Tak samo mógłbym tanio dostać te kavy analogi, ale mam jedno wejście w lapku.
- A może jakieś senhaiserki polecicie ?