09-25-2015, 06:13 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-25-2015, 06:26 PM przez cesarz cyberprzestrzeni.)
Cytat:Mysz bezprzewodowa jest konieczna, bo czasem ląduje na blacie.Takie myszy jak sensei wireless i razer orochi, pomijając bezprzewodowa komunikację zwiększającą opóźnienie sygnału, oferują jakość materiałów i sensora na poziomie 3-4 krotnie tańszych myszy przewodowych, zastanów się, czy jest to tyle warte
Cytat:o Sensei'u czytałem, jednak spotkałem się z opiniami ze sensor jest kiepskiJest kiepski na tle aktualnie oferowanych sensorów optycznych w myszach z tej samej klasy cenowej.
Cytat:Nie mam jakoś zaufania do optycznych, no i laser mi łapał trochę nad blatem, a optyczna już nie :/Są różne optyki i rózne lasery, zasadniczo im jest mniejszy LOD (LOD - lift of distance :wysokość na jakiej sensor przestaje odczytywać ruch) tym jest uznawany za lepszy, nie możesz również bazować swojej opinii na przykładzie takich myszy jak ta twoja aktualna, bo zasadniczo jest odwrotnie, to optyki mają większy lod. Jedyną przewagą dobrego lasera nad nowszymi optykami jest współpraca z niektórymi rodzajami powierzchni, z którymi optyki sobie nie radzą jak np. szkło, przy optycznym sensorze pwm3310 w przypadku większości posiadąjacych go myszek LOD jest regulowany.
Przy okazji, jeżeli dobierzesz dobrą podkładkę uzyskasz lepszy ślizg niż na biurku, a optyk nie będzie miał problemu z kompatybilnością.
Ja bym brał pod uwagę roccat kone pure (wersja laserowa) lub roccat kone pure military (optyczny pwm 3310), obie są dość małe, ale nadal większe niż twoja obecna. Dostajesz za to jedną z najlepszych rolek i przełączników na rynku, i jeden z najlepszych stosunków ceny do ogólnej jakości, chociaż w zasadzie nie widzę sensu w wydawaniu więcej niż 100 zł na mysz, jeżeli ma ona służyć do zwykłych codziennych czynności.