09-18-2015, 07:05 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-18-2015, 07:54 PM przez Sensei_Penguin.)
Jeżeli chodzi o DPI to miałem wcześniej Logitecha G9 i zawsze ustawioną na nim czułość 3200, w windowsie przy Lui na 2000DPI i ustawieniach w panelu sterowania szybkości kursora na maximum, nieco mi tej szybkości czasami brakuje :P może dlatego że korzystam z 3 ekranów. W grach można kursor przyspieszyć więc myślę że tam może wystarczyć 2000 dla lepszej jakości, w windowsie nie potrzebuje szczególnie wiernego odwzorowania ruchu tylko szybkości ;] Myślałem nad Zowie, ale troche odstrasza mnie brak jakiegoś programu do niej... Jeżeli chodzi o wagę myszy to G9 używałem wyważoną na jakieś 140 gram, teraz po przesiadce z Roccata mogłoby to być za dużo, ale myśle że 110 jeszcze jest ok. Chwyt myszy 1+3+1 wymusza na mnie to że Lua jest za mała na 1+2+2 więc środkowy palec trzymam ciągle na scrollu a serdeczny na przycisku, aczkolwiek rzeczywiście nie jest to zbyt wygodne na niej... Nigdy też nie korzystałem z wysokiej myszy, więc nie mam doswiadczenia w trzymaniu czegoś większego niż G9... Dziekuję za dotychczasową pomoc ;) A czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat Logitecha G402? Jaka jest w praktyce ergonomia tej myszy? Czy może warto np dorzucić pare złotych i kupić np Corsair Gaming Sabre Optical?