Witam, mam pewien problem mianowicie jestem już dosyć długim graczem CS:GO i stwierdziłem, że pora wejść na szczebel wyżej. Postanowiłem zakupić Rivala z QCK+ (45x40cm) który jak się okazało przez moją nieuwagę nie zmieścił mi się na biurku, kwestia 2cm. Postanowiłem wymienić QCK + na coś innego i polecono mi własnie Strix Glide Control. Podkładka wygląda świetnie widać, że jest dobrze wykonana lecz pojawia się pewien problem, mianowicie po podłączeniu Rivala i przejechaniu od prawej do lewej (40cm) widać, że kursor jest niedokładny. Wykonując tą samą odległość ruchu w różnej szybkości przesuwa się za każdym razem inaczej. Zakup wykonałem w X-komie dzisiaj, kupując na miejscu ale z tego co się orientuje jak sprzęt jest w stanie nienaruszonym moge go zwrócić. Moją uwage na rivalu przykuło m. in możliwość umieszczenia własnego nicku pod spodem. Myślałem, że myszka mimo wszystko się do mnie dopasuje ale czuje jednak, że to nie jest to.
[*]jaką obecnie myszkę używasz: A4Tech X710 Extra Fire, Rival
[*]jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 400, 700
[*]czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): niska
[*]czułość w Windows: 6
[*]czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): 400, 700
[*]ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): (CS:GO) 40Cm na rivalu
[*]w co grasz (podaj tytuły gier): CS:GO
[*]jaką masz obecnie podkładkę: Asus Strix Control
[*]ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): Tak, 2 boczne z lewej strony to podstawa
[*]twój budżet: 200 zł ale mogę dołożyć w razie w.
[*]jaki chwyt stosujesz: Palm/finger grip za.
[*]jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1):1+2+2
[*]jesteś lewo czy prawo ręczny/a? Prawo
[*]jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): 18cm
[*]jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku)? 1.6/7cm
[*]czy chcesz zmienić swój chwyt?: nie
[*]czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: Tak
[*]co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: Lipny sensor, zależy mi na precyzji i powtarzalnośći kursora co do ruchów.
[*]czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? Tak
[*]uwagi (np. co do wyglądu myszki): Tylko aby sensor został był dokładny.
[*]jaką obecnie myszkę używasz: A4Tech X710 Extra Fire, Rival
[*]jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 400, 700
[*]czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): niska
[*]czułość w Windows: 6
[*]czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): 400, 700
[*]ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): (CS:GO) 40Cm na rivalu
[*]w co grasz (podaj tytuły gier): CS:GO
[*]jaką masz obecnie podkładkę: Asus Strix Control
[*]ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): Tak, 2 boczne z lewej strony to podstawa
[*]twój budżet: 200 zł ale mogę dołożyć w razie w.
[*]jaki chwyt stosujesz: Palm/finger grip za.
[*]jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1):1+2+2
[*]jesteś lewo czy prawo ręczny/a? Prawo
[*]jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): 18cm
[*]jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku)? 1.6/7cm
[*]czy chcesz zmienić swój chwyt?: nie
[*]czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: Tak
[*]co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: Lipny sensor, zależy mi na precyzji i powtarzalnośći kursora co do ruchów.
[*]czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? Tak
[*]uwagi (np. co do wyglądu myszki): Tylko aby sensor został był dokładny.