02-05-2015, 12:07 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-05-2015, 12:23 PM przez cesarz cyberprzestrzeni.)
Niestety minciu nie masz calkowicie racji, 5.1 w sluchawkach to 8 glosnikow. W roccat kave masz 6 przetwornimow 40mm i 2 sabooferowe 30mm. Za centralny glosnik robia 2 umieszone po jednym w przedniej czesci kazdej muszli, sabooferowe sa rowno na srodku, za pozostalymi przetwornikami. Kupilem pare lat temu okazyjnie nowe za 250 zl i przez brak jakichkolwiek konkretnych porownan jakosci dzwieku nie wiem czy warto je zmienic. Sluchawki sa ciezkie, podporki na palaku sa wykonane beznadziejnie (nie wygodne i zle dopasowane do glowy) ale same muszle sa praktycznie nieporownywalne pod wzgledem wygody i za kazdym razem gdy ide do sklepu i przymierzam jakies senheisery philipsy czy kossy to od razu czuje zle zrobione nauczniki, do tego naprawde dobry bass z sabooferow, niezle pozycjonowane, a w nowszych grach typu battlefield i cod obslugujacych system dolby digital 5.1 czy cos (gram glownie w gry typu quake gdzie chyba tego nie ma :p) jest wrazenie jakby sie tam bylo (nie jestem audiofilem i nie mam za bardzo porownania poza sluchawkami wystawionymi w sklepie do odsluchu, to sa oczywiscie tylko moje subiektywne odczucia).