09-05-2015, 09:05 PM
- jakie obecnie używasz?
jakieś gówno Tracer'a a do muzyki koss porta pro - czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ?
- jeśli tak – to jakiej?
- jeśli nie – czy planujesz kupić i w jakiej kwocie?
--- jeżeli nie planujesz kupować karty to podaj swój model płyty głównej
nie używam dedykowanej karty dźwiękowej. Słuchawki podłączam do laptopa lenovo y50. Jeżeli różnica na słuchawkach bez i z dedykowaną kartą dźwiękową jest taka jak między ssd i hdd to biere :P - słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? (wybierz jedną opcję)
do gier (cs go) w 96%, pozostałe 4% to muzyka (youtube czy coś - różne gatunki - rapsy, pop, rock, metal) - jakiej muzyki głównie słuchasz?
jak wyżej - różnej. Co mi wpadnie w ucho, chociaż przeważnie rap i rock - twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet?
na początku chciałem kupić słuchawki za 250-300zł. Dodatkowo muszę dokupić mikrofon no i jeżeli karta dźwiękowa to taki szał to również ją.Opcja pierwsza to kupno tańszych słuchawek [100-150zł], tańszego mikrofonu i karty FiiO E10 / Audiotrak Prodigy Cube (ABSOLUTNY MAX)Opcja druga to kupić słuchawki i mikrofon + maya u5 / xonar u3 - stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort?
chodzi tutaj o cs'a, więc na pierwszym miejscu jest scena i pozycjonowanie, a zaraz za tym komfort. - jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)?
gram w pokoju, gdzie jest cicho i raczej nikomu nie będzie przeszkadzały strzały ze słuchawek. Ponadto nie lubię jak mi słuchawki uciskają głowę, więc wybór pada na półotwarte (najlepiej) ewentualnie otwarte. - wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ?
wolę słyszeć tak jak jest w rzeczywistości. Jeżeli jest daleko chce go słyszeć, jeżeli blisko - chcę słyszeć że jest blisko. - czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)?
raczej nie :) - dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów):
wokół-uszne najlepiej, ładny wygląd, wygoda!. Więcej nie powiem bo się nie znam :)Pomóżcie bo już mnie głowa boli od natłoku informacji..