• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najlepsze Gamingowe Słuchawki
Witam :)

Cieszę się, że przez przypadek znalazłem się na Waszej stronie, nie sądziłem, że ktokolwiek w Polsce robi testy słuchawek z górnej półki do gier testując je również w cs:go a nie tylko battlefield`ach jak na zagranicznych stronach i kanałach.  Philips Fidelio x1 to dobry przykład na to, że nie w każdej grze  działa tak samo pozycjonowanie na danych słuchawkach, wiec chwała wam za to jak sie przykładacie do każdego testu. Szkoda, że zrezygnowaliście z mapki obrazującej obszar słyszalności, ciekawy jestem tylko czy są jakieś słuchawki które przebiją AKG Q701 w tym. Tak kończąc wstęp, chciałem nadmienić ludziom którzy może trafią na mój temat że najważniejszą rzeczą w FPSach jest dźwięk, nie żaden monitor, myszka czy klawiatura. Nie wyobrażam sobie żołnierza uzbrojonego po zęby, ale głuchego, który nie jest w stanie określić gdzie znajduje się przeciwnik. OK do rzeczy:

Posiadam Sennheiser HD 380 PRO, Beyerdynamic DT 770 pro 80 Ohm

czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ? NIE
jeśli nie – czy planujesz kupić i w jakiej kwocie? -do 900 zł
 słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? (wybierz jedną opcję)- 100 % do gier
jakiej muzyki głównie słuchasz?- Woooooo, czego ja nie słucham ? -głównie rock, muzyka filmowa i masa innych gatunków
twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? -900 zł 
stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? -dźwięk oczywiście 
jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)? otwarte lub pół otwarte 
wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? -większa scena
czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? Nie
dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów):brak

Sugerując sie największym tematem na forum zagranicznym wybrałem następujące modele:
Audio Technica ATH-D700
AKG Q701
AKG701
HD 800(żartuję, na nie przyjdzie jeszcze czas, jak narazie szukam słuchawek w niższym budżecie :D ) 

Planuje zakup używanych słuchawek, więc zaczynając od ATH-D700 kosztują około 500 zł tylko jest problem z dostępnością do nich padów i tych gąbek na pałąku które raczej nie są do wymiany.  Pozostałe 701 i Q701 są oczywiście droższe z tym, że podobno Q701 ma przyjemniejszą barwe i troszkę wiecej basu a AKG 701 są bardziej szczegółowe...
czy AKG 701, 702 i Q701 się różnią w pozycjonowaniu ? Wydaje mi się, że lekka przewage mają 701 nad Q701.  Chciałbym się dowiedzieć czy faktycznie jest tak jak napisałem? Zastanawiałem się tez nad 
ATH-D700X ale podobno są zrobione gorzej jakościowo i jednak brzmienie mają nieco inne... Mam dylemat które z nich wybrać, liczę na pomoc.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Najlepsze Gamingowe Słuchawki - CHRYSTIANO0o - 08-29-2015, 02:47 AM
RE: Najlepsze Gamingowe Słuchawki - Hya - 08-29-2015, 07:38 PM
RE: Najlepsze Gamingowe Słuchawki - Hya - 08-29-2015, 09:51 PM
RE: Najlepsze Gamingowe Słuchawki - Hya - 08-30-2015, 06:28 PM
RE: Najlepsze Gamingowe Słuchawki - Hya - 08-30-2015, 08:49 PM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.