• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klawiatura mechaniczna low profile z odłączanym kablem
  • twój budżet: 1000 zł
  • jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)? - Mechaniczna low profile
    - jeżeli mechaniczna: jaki chcesz  rodzaj przełączników – przełączniki liniowe, nieklikające
    1. czy masz masywne dłonie czy nie? duże dłonie z długimi palcami
    2. czy dużo piszesz na klawiaturze? Tak
    3. czy ma to być klawiatura w 100% pod gry? Gram dużo, ale nie musi być w 100% pod gry.
  • czy chcesz podświetlenie? Opcjonalnie. Może być podświetlenie RGB dla bogatej palety kolorów do wyboru, nie interesują mnie animacje.
  • czy chcesz makra? Tak
  • czy chcesz dodatkowe klawisze? Mile widziane klawisze do sterowania multimediami i głośnością. Opcjonalnie dodatkowe klawisze i pokrętło do zaprogramowania. Dopuszczam też posiadanie osobnej mini makro klawiaturki z klawiszami i pokrętłem
  • czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek? Tak, ale mogę używać osobnej podpórki.
  • czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins)? Nie. Szukam klawiatury pełnowymiarowej.
  • twoje uwagi (wygląd, firma): Obecnie posiadam Corsair K100 OPX, w którym z czasem zaczęła drażnić mnie jakość wykonania pokręteł, duże gabaryty oraz stały kabel. Szukam jak najcichszej klawiatury niskoprofilowej z keycapami PBT i hotswapem. Odłączany kabel to warunek konieczny, klawiatura może mieć tryb pracy bezprzewodowej, ale przez większość czasu będzie pracować na kablu. Mile widziane fabrycznie przesmarowane switche i wszelkie mody wyciszające klawiaturę.
Jedyny model, jaki na razie spełnia moje wymagania to Keychron K5 Max z przełącznikami Gateron Red, choć na ten moment nie da się kupić wersji z hotswapem. Jestem w stanie to przeboleć. Podoba mi się też Corsair K100 Air, ale odrzucam go ze względu na skomplikowany montaż keycapów.

Znajdzie się może godna polecenia alternatywna dla Keychrona?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Klawiatura mechaniczna low profile z odłączanym kablem - Alien - 06-05-2024, 01:02 PM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.