(01-15-2024, 07:31 PM)Hya napisał(a): Nie sadzę, zeby A99Z były niekomfortowe, zakładam, że z obudowy to kopia A900x, które jak dane mi było testować imo były komfortowe. Może jak ktoś ma bardzo małą głowę to mogą faktycznie słabo przylegać. No ale one są bardziej neutralne od DT'ków, ale nie są jałowe (co prawda to jest pojecie względne bo sam widzę po nas tutaj jak różnie się odbiera takie pojęcie :P). Ja bym powiedział, że będą takie neutralne, o przyjemnej barwie, nie będzie tam na pewno tąpnięcia basem, ale właśnie dlatego będą bardzo dobre do FPS'ów. Coś za coś. Jak ktoś chce stricte pod gry to to jest właśnie sygnatura dźwięku jaką się pożąda. Z tego co wiem to powinny brzmieć bardzo zpodobnie do A900X a tam byłem w stanie słuchać z przyjemnością praktycznie wszystkiego. Imo jest to bardzo przyjemny i niedoceniany model, gdyby nie to, ze jednak Fidelio X2 bardziej do mnie przemawiają i nie lubię zamkniętych to pewnie bym siedział na A990Z. Nie miałem okazji jedne do drugich porównać ale z tego co pamiętam to brzmiały troszkę w stylu Fidelio X2 ale z mniejszym basem. Na pewno lepiej pozycjonują od Fidelio X2.
Hmm...to ja mam większą głowę, więc raczej nie będę miał problemu z komfortem. Kolega jest troszkę niższy ode mnie, więc też powinno być OK. Myślę, że przetestuję te słuchawki względem DT770, skoro uważasz je za najlepszy wybór w tej kwestii.
Pytanie, czy DragonFly Red uwolni pełny potencjał A990Z w grach FPS?
Czytałem, że A990Z względem:
- Black się nie nadaje, bo moc wyjściowa to tylko 1.2 V względem 2.1 V na Red/Cobalt, i zbyt ciemne, ciepłe oraz muzykalne brzmienie.
- Red gra jaśniej i bardziej detalicznie. Brzmienie jest ostre, ale neutralne. Bas jest miękki.
- Cobalt to większa przestrzeń i głębia na średnicy, ale mocarny bas. Podobno wszystko brzmi lepiej względem Red i uwalnia cały potencjał ATH, ale to chyba tyczy się muzyki.
EDIT: Druga sprawa, czy warto zmienić fabryczne skórzane nauszniki A990Z na welurowe?
Problem też w tym, że nigdzie nie widzę oryginalnych nauszników, tylko chińczyki z allegro czy Amazonu i aliexpress. Choć podobno na A990Z da się założyć "uniwersalne" nauszniki od Brainwavz.