• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najlepsze słuchawki do taktycznych gier FPS (dla kolegi)
(01-13-2024, 12:31 AM)Hya napisał(a): Akurat w tych grach co wymieniłeś wydawało mi się, że może chciał trochę wiecej basu. Skoro piszesz, że chce go jak najmniej  to można w takim razie sięgnąć już po ATH-A990Z (następca A900x), które właśnie nastawiają się na średnicę i duzą scenę więc do gier hardcore FPS imo chyba obecnie najlepszy wybór w swojej cenie i z zamkniętych. Bas mniej będzie odbierany niż w 770 tkach, ciągle tam jest ale bliżej mu już do coś pokroju fidelio X2 czyli powinny być bardziej takie uniwersalne i ciągle bardzo muzyczne.

Rozumiem. Tylko jeszcze pytanie - Czy A990Z po prostu brzmią inaczej czy to upgrade względem DT770?
Na necie spotykam opinie, że obie słuchawki to "V-ki", ale ATH jest bardziej detaliczna/analityczna, gdy DT770 jest bardziej basowa, ale nie każdy lubi brzmienie A990Z. O ile szerokość sceny wydaje się być bardzo podobna, to ludzie narzekają na tragiczną jakość obudowy (skrzypiący plastik) i komfortu (ścisk głowy, za małe nausznice na większe uszy).

Kolega jednak zmienił zdanie i bardziej stawia na komfort, niż dźwięk. Stwierdził, że bez sensu lepszy dźwięk, jeśli nie wytrzyma noszenia słuchawek po godzinie. Poza oryginalnymi Cloudami i Cloud II, nigdy nie miał innych słuchawek.

Kusi mnie ewentualny upgrade moich DT770 na A990Z, bo akurat są w promce za 799 zł, ale mam obawy, że ATH będzie brzmiało męcząco - zbyt analitycznie, czyli "szkliście i sykliwie", tak jak DT770 250 Ohm, które miałem przez rok i sprzedałem. No i jeszcze kwestia tego, czy nausznice nie będą dla mnie za małe, tak jak to było w przypadku MH751.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Najlepsze słuchawki do taktycznych gier FPS (dla kolegi) - Mercury3 - 01-13-2024, 02:43 PM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.