• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pierwsza klawiatura mechaniczna 200-300
Fantecha sobie odpuszczam całkowicie, faktycznie z jakością na dłuższą metę może być różnie.

Zamówiłem sobie Kruxa na gateronach red, właśnie z niej korzystam i porównując do GK540 na Kalih brown muszę przynać, że bardziej mi redy odpowiadają. Browny brałbym pod uwagę gdyby ten guzek był tak bardzo minimalnie wyczuwalny. Ogólnie klawiatura ciężka, dość głośna, keycapsy słabe, nie dopowiadają mi. "P" się zacina, niektóre klawisze wydają dźwięk jak sprzypiace drzwi oraz taki mało przyjemny metaliczny odgłos. Ogólnie klawiatura przyszła uszkodzona, bo w morelach nie potrafią chyba pakować i kurier uszkodził pudełko, a co za tym poszło i obudowe która jest pęknięta. Tak więc sprzęt oddaję i stwierdzam, że jednak warto dopłacić do czegoś lepszego.

Budżet zwiększam do okolic 400zł, mogę go trochę przekroczyć ale bez przesady.
Na pewno muszą być keycapsy pbt, dobra jakość wykonania, najlepiej już switche przesmarowane, ewentualnie hot swap, żebym mógł sam to zrobić.
Jeżeli będzie dodatkowo fabryczne wyciszenie to będę uradowany wielce.
DreamKey pewnie już od razu bym brał, jednak wygląd keycapsów mi średnio odpowiada, jednakże jeżeli w tym budżecie nie będzie nic lepszego, to po prostu wezmę ją i wymienię z czasem keycapsy.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Pierwsza klawiatura mechaniczna 200-300 - Akwizman - 12-31-2021, 02:54 PM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.