Cześć niestety po ostatnim czyszczeniu moja ponad dwu letnia Ornata odmówiła posłuszeństwa i przestała działać.
Nie znam dokładnej przyczyny wszak czyściłem ją tylko szczoteczką do zębów i IPA ale niestety wygląda na to że jakimś cudem poszło gdzieś zwarcie i już po klawie :/
Poniżej wypełniony formularz
Z góry dzięki za wasze propozycje! :)
Nie znam dokładnej przyczyny wszak czyściłem ją tylko szczoteczką do zębów i IPA ale niestety wygląda na to że jakimś cudem poszło gdzieś zwarcie i już po klawie :/
Poniżej wypełniony formularz
- twój budżet: Do 400zł wszystko zależy od tego czy warto będzie dopłacić. Mogę wydać 80zł mogę wydać 100zł kwestia czy faktycznie lepsza klawiatura zaoferuje o wiele większy komfort.
- jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)?
I tutaj pojawia się zasadnicze pytanie, czy klawiatury mechaniczne nie są zbytnio przehypowane? Szczerze mówiąc wybrałem Ornat-ę ponieważ podobał mi się jej klik i niski skok klawisza.
Potrzebuje klawiatury porządnej na której zarówno przyjemnie będzie się pisało pracę inżynierską, programowało jak i grało. Aktualnie jadę na "korporacyjnej" membramie od HP i jest całkiem przyjemnie jedyne co mnie irytuje to fakt że nie zawsze rejestruje ona przyciśnięcia klawisza (mogę wcisnąć klawisz do końca ale jeśli nie zrobię tego wystarczająco szybko i mocno to nie zostanie to zarejestrowane).
- czy masz masywne dłonie czy nie? Nie wydaje mi się raczej normalne.
- czy dużo piszesz na klawiaturze? Może nie książki ale coś się czasem skrobnie :)
- czy ma to być klawiatura w 100% pod gry? Nie, powiedziałbym 60/40, 50/50 (gry/pisanie)
- czy chcesz podświetlenie? Nie jest to wymagane - w ornacie nawet wywaliłem synapse bo irytowało mnie niemiłosiernie. Jeden kolor podświetlania w zupełności wystarczy.
- czy chcesz makra? Nie
- czy chcesz dodatkowe klawisze? Raczej nie
- czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek? Do tej pory nie korzystałem
- czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins)? Musi być to klawiatura pełnowymiarowa
- twoje uwagi (wygląd, firma): Na pewno odpada Razer, ich oprogramowanie chcące się zainstalować za każdym razem jak podłączę klawiaturę to chłam jakiego mało. Zależy mi na klawiaturze tzw. zabudowanej (klawisze są w ramce a nie widać od boku pod keycapem przełącznika). Może być to klawiatura membranowa. Musi posiadać niski skok klawisza tak jak Ornata. Plus za bezprzewodowość (o ile idzie ona w parze z akceptowalnym opóźnieniem).
Z góry dzięki za wasze propozycje! :)
|Ninjutso Origin One X|SS QcK Large|RAZER Ornata Chroma|HyperX Cloud II Wireless|