• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dobór myszki :)
Witam, potrzebuje pomocy w doborze myszki do grania, ponieważ coś czuje, że moja niedługo doprowadzi mnie do szału.
Chciałbym dodać tylko na wstępie, że jestem w trakcie rozważania kupna Razera Deathaddera 2013, a SteelSeries Rivala (raczej ta wygra :x), 
ale chcę jednak przeczytać również troche słów od ekspertów :v

• jaką obecnie myszkę używasz: A4 BloodyTech V7 (nie wiąże z nią jednak najlepszych wspomnień)
  • jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 800 DPI
  • czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): Niska, w CS:GO dla dokładności 0.76
  • czułość w Windows: 
    [Obrazek: 17OvaAt.png]
  • czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka):
    [Obrazek: GGe3xsn.png]
  • ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): w CS:GO, około 40 cm (prawie cała długość podkładki), aby wykonać 180°, więc załóżmy że okolice 80 cm dałyby te 360°
  • w co grasz (podaj tytuły gier): CS:GO oraz Source, Dirty Bomb, czasem War Thunder
  • jaką masz obecnie podkładkę: Roccat Taito Mid-Size|3mm
  • ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): Lewy i prawy klik, jeden z bocznych, czasem też drugi, przyciski pod scrollem strasznie rzadko.
  • twój budżet: W najgorszym przypadku 250 zł
  • jaki chwyt stosujesz: Fingertip (v1, wyłącznie opuszki palców)
  • jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
  • jesteś lewo czy prawo ręczny/a?: Prawo ręczny
  • jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): 18cm - 18,5cm
  • jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku): 2cm
  • czy chcesz zmienić swój chwyt?: Raczej nie, jeżeli już bym musiał to w finger-palm lub zwykły palm
  • czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: Wystarczy, aby dała się zaprogramować na 400 lub 800 dpi, wyższych nie używam
  • co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: Sensor jest badziewny, częsty kursor bug oraz strasznie niska maksymalna prędkość przez co wariuje na prawde często, ślizgacze, czasem lewy klik nie załapuje polecenia, ustawienie "Kalibracja czujnika" jest dosyć dziwne, bo tak na prawde tylko 13 działało, niższe wartości sprawiały, że kursor nie łapał ŻADNEGO ruchu, a wyższe sprawiały, że stawałem się królem parkietu i byłem mistrzem piruetów :x
  • czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce: Tak
  • uwagi (np. co do wyglądu myszki): Dobrze by było dowiedzieć się czegoś na temat mojej rozterki z Rivalem i Deathadderem, po za tym, nie cierpie ciężarków :x, liczę również na sugestie innych myszek
Pozdrawiam ;)
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Dobór myszki :) - repchi - 07-29-2015, 01:21 AM
RE: Dobór myszki :) - t4co - 07-29-2015, 11:05 AM
RE: Dobór myszki :) - repchi - 07-29-2015, 12:51 PM
RE: Dobór myszki :) - VeeKing - 07-29-2015, 07:47 PM
RE: Dobór myszki :) - Hya - 07-29-2015, 09:58 PM
RE: Dobór myszki :) - repchi - 07-29-2015, 10:16 PM
RE: Dobór myszki :) - Hya - 07-29-2015, 10:28 PM
RE: Dobór myszki :) - repchi - 07-29-2015, 10:47 PM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.