12-22-2019, 11:57 PM
Z taką dłonią (identyczną do mojej) i ułożeniem 1+3+1 to koniecznie potrzebujesz dużej symetrycznej myszki. Nie wiem jak długo używałeś g102 ale lepiej zmień ją i to szybko, bo dostaniesz jakiegoś zwyrodnienia nadgarstka. Najlepszy ksztalt jaki używałem to bez dwóch zdań Zowie FK. Do obu rozmiarów można się przyzwyczaić ale dzięki dużej FK1 rozwinąłem pewność i kontrolę w chwycie, który na zawsze zmienił sposób w jaki celuję. Palec środkowy opiera się na wysokości kółka od myszki, dzięki czemu jest w pewnym sensie przedłużeniem i jednocześnie podporą dla całej myszki. Takie ułożenie jest też intuicyjne, bo kąt pod jakim przesuwasz mysz na boki jest identyczny dla obu stron. Czarna S1 pod każdym względem jest lepsza od FK1 ale jak sam napisałeś nie da się jej dostać w polskich sklepach. Glorious M O odpada, za lekka i dla małych rąk (nawet po 3 miesiącach używania wciskałem od boku przyciski główne, bardzo nieprzemyślane, fajny scroll I świetne ślizgacze w porównaniu do FK1 ale jeżeli nie czuje się pewnie trzymając mysz to nie ma to sensu). Jedyne mankamenty FK1 to gigantyczne ślizgacze które zarżnęły mi wszystkie podkładki, sztywny kabel i sensor, do którego już nie potrafię wrócić. Scroll jest... Ok. Grubaśny, głośny, niezgrabny, boli palec jak się go używa ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Trudno jest kupić mysz, która ma już swoją odświeżoną, lepsza wersję. Jeżeli mnie jesteś w stanie przyjąć warunków postawionych przez tę myszkę to szukaj dalej :)