• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przełączniki Huano - różnice
Żywotność przede wszystkim zależy od konstrukcji - od lat jestem dysponentem kilku G400, dzierżących D2FC-F-7N o żywotności 10 milionów kliknięć, nigdy nie dotknął mnie jakikolwiek problem z ich poprawną pracą.
Znamienna reprymenda wystosowana w kierunku sławetnego Deathaddera, musiała trafić w Twoje uszy - mysz nagminnie dotykana problemem dwukliku, operuje z pomocą dokładnie tych samych przełączników.
Anegdota:
Dedukując wszelakie materiały z negliżu całej serii, okazało się, że Deathadder 2013, Deathadder Essential i Deathadder Chroma, to wciąż ta sama mysz od kilku lat, dziwić może fakt upartego implementowania D2FC-F-7N o żywotności 10 milionów kliknięć, pomimo uzasadnionej goryczy konsumentów.

Wymiana mikro-przełączników w Kone Pure, jest naprawdę problematyczna.
PCB nie jest jednoczęściowe, wymaga rozkręcenia i separacji, ponadto dodatkowa para rąk jest bardzo pomocna.
"Kusi to poprawić po prostu minimalnie podnosząc przełącznik."
Możesz w zupełności dokleić naprawdę cienki kawałek materiału, w faktyczny punkt nacisku przycisków głównych - białe ząbki górnej obudowy.
Ostrożnie, naprawdę niewielka część, może diametralnie odmienić odczucia.

Jeżeli poszukujesz przełączników wyłącznie dla przycisków głównych, wybrałbym właśnie Huano "Blue shell", Zippy i Kailh GM.
Kailh GM w Roccat Nyth - https://bit.ly/2IZmdMA
Huano "Blue shell" w Roccat Nyth - https://bit.ly/2FFvZBm
Paralela Huano, z pewnością nie będzie gronem odmieńców w większości przypadków, właśnie z tego powodu, wybrałbym przytoczone.

Oczywiście, opinie przedstawione przeze mnie, są internetowym zbiorem - nie posiadam osobiście wymienionych przełączników, toteż nie mogę zintegrować się z którąkolwiek oceną, czy ją po prostu zweryfikować.
Pogłoską jest, iż Kailh GM były poddane testom, podczas budowania finalnej wersji Model O, dlaczego nie zostały zaimplementowane? Niestety nie mam absolutnie żadnego poparcia - pozostaje to więc wyłącznie ciekawostką.
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Przełączniki Huano - różnice - DyndaS - 06-29-2019, 10:53 AM
RE: Przełączniki Huano - różnice - XeXu - 06-30-2019, 12:32 AM
RE: Przełączniki Huano - różnice - Hya - 06-30-2019, 12:58 PM
RE: Przełączniki Huano - różnice - Hya - 06-30-2019, 09:22 PM
RE: Przełączniki Huano - różnice - Hya - 07-02-2019, 03:43 PM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.