09-17-2018, 05:44 PM
- jaką obecnie myszkę używasz: Logitech G502 Proteus Spectrum
- jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: normalnie 1600, do gier 500
- czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): niska
- czułość w Windows: domyślna
- czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): podawałem DPI, 1600
- ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): jeśli dobrze mierzę to 6-7cm
- w co grasz (podaj tytuły gier): Overwatch, Wiedźmin 3, Titanfall 2
- jaką masz obecnie podkładkę: Roccat Kanga
- ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): wszystkich (mimo tego, że jest ich sporo)twój budżet: ~250 zł
- jaki chwyt stosujesz: fingertip
- jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
- jesteś lewo czy prawo ręczny/a? prawo
- jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): ok. 19cm
- jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku)? ~1,5 cm
- czy chcesz zmienić swój chwyt?: nie
- czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: wolałbym tak, jak jest teraz
- co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: wagę
- czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce?: tak
Zależy mi również na RGB, oprogramowaniu producenta i lekkim kablu. Kształt idealny to dla mnie Razer Basilisk - fingeruje mi się na tym znakomicie, ale że sama mysz nie należy do najlepszych, nie chcę jej kupować. G502 jest do mojego pokracznego fingera też OK, chociaż to Bazyliszek zdecydowanie najlepiej mi siedzi w dłoni.
Zastanawiałem się nad G305, ale odrzuciłem przez brak RGB. Potem zastanawiałem się nad Rivalem 310, ale to kształt zdecydowanie nie do mojego fingera. Ostatecznie pewien ekspert polecił mi do moich wymagań dwie myszy - Cougar Revenger S i Ninox Venator. Tego Ninoxa nie znam, zaś recenzję Cougara czytałem na Waszej stronie i wydaje mi się, że byłby super, boję się jednak kształtu - przyjrzyjcie się proszę zdjęciom i moim preferencjom i napiszcie, czy do mojego fingertipa się nada. Niestety ze względu na obecność go w trzech polskich sklepach (w tym jednym Morele, z którym okropne przeżycia) sprawia, że nie za bardzo samemu mogę go przetestować.
Dzięki z góry i miłego wieczoru.