06-22-2018, 07:05 PM
(06-22-2018, 04:10 PM)cesarz cyberprzestrzeni napisał(a):Cytat: gdzie słyszałem skądś opinie, że G203 ma jakoś... przyjemniejszy feelingiem optyk;)O różnicach pisałem wyłącznie w kontekście sensora. Jedni piszą że jej nie widzą, inni, że lepszy jest pmw3366, a jeszcze inni, że mercury, więc suma sumarum wychodzi na to, że w praktyce są na podobnym poziomie ( w teorii pmw3366 powinien być lepszy). A nawet jeżeli byłaby akceleracja, to zastanów się, czy jesteś w stanie ją zauważyć w zowie ZA, chociaż może właśnie te odczucia po testach g203 są związane z różnicami względem sensora w myszy od zowie, m.in. dość dużym smoothingiem pmw3310 na tle innych optyków, no i jego akceleracją pozytywną.
Może faktycznie tak jest, bo przed ZA13 długi czas siedziałem na Aviorze 7000, który totalnie... zasysał przed wgraniem najnowszego FW + ten kształt to jednak wielka porażka w połączeniu z moją dłonią. Przesiadając się na ZA13 był efekt wow i ostrzejszy feeling zdecydowanie, aż coś z dnia na dzień zaczęło się sypać, ale nie miałem pieniędzy i chęci na zabawy z nowymi myszkami, aż tu po latach znajomy pożyczył na krótki okres G203 ;)
Co jest najśmieszniejsze, najmilej przez swoje całe życie wspominam... A3060, wręcz kochałem jego małą predykcje i feeling - dokładnie mowa o serduchu z pierwszej zowie ec2. Heh.
Co do akceleracji pozytywnej, od ponad roku mam tak tragiczne warunki do grania a od kiedy mam jeszcze monitor z dużą podstawką(CFG73) - to już w ogóle. Używam gdzieś połowy puretraka talenta, jak nie mniej, a co jest najlepsze... on ma już z... 6 lat? Wytarty jak skierwysyn :D Więc to podkreśla jak samo z siebie każdego dnia są inne odczucia z grania XD Totalna loteria! Raz każdy flickshot siada, a raz nawet nie potrafię za nic nacelować na powolnego przeciwnika(mając low sens 1.2 400dpi).
Dla ciekawskich, tak to wygląda w IDLE, a podczas grania z powodu mojej ślepoty stawiam monitor po środku, blisko twarzy i wtedy zdecydowanie mniej miejsca mam na podkładkę... :P Ją też trzeba zmienić[tak nierównomierny poślizg, że o jeju], ale chyba DM pad tutaj będzie grany ;)
https://imgur.com/kjPegrz
A najlepiej by było chyba jakoś pomodzić tego A4techa AK47, albo Logitecha G1, bo ten sam kształt co MX300 a jednak głupio takiego klasyka jakkolwiek ruszać ;) Jakby ktoś był chętny na przyjęcie wyzwania z tymi dwiema myszkami by coś z nich wyciągnąć wsadzając nowe serduchu, scrolle i poprawiając kable to byłbym chyba wniebowzięty :D Sam jestem beztalenciem technicznym w takich sprawach + problemy ze wzrokiem + brak sprzętu do tego i... pomysłu chyba.
Dobra, to tak czy siak chyba powoli temat się zamyka. Albo powinę G203 i nie będę wgrywał najnowszego FW, albo spróbuje jakoś dopaść w stacjonarkach CM S / Roccata i wtedy ewentualnie coś z tych rzeczy.