05-14-2018, 06:32 PM
- jaką obecnie myszkę używasz: A4Tech X760 Bluefire (avago 9500), wcześniex x710 ( avago 3060).
- jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: głównie 1200
- czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): średnia
- czułość w Windows: średnia
- czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): nie używam oprogramowania.
- ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): ciężko powiedzieć, bo nie gram od dawna w żadne FPSy.
- w co grasz (podaj tytuły gier): głównie LOL, ale w związku że jestem w trakcie zmiany platformy, to może w jakieś świeże MMO zaczne np Bless Online.
- jaką masz obecnie podkładkę: szmacianą a4tech X7 (tyle na niej napisano...)
- ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): Konieczne dla mnie są co najmniej dwa przyciski dodatkowe pod kciukiem (3 byłoby fajnie ale to raczej rzadka cecha)
- twój budżet: To zależy bo sam jeszcze nie jestem pewien czego chce. Chciałbym się zmieścić do 100 zł najchętniej, nie chcę dopłacać za markę. Jakieś 130-140 zł to raczej max, ostatnio widziałem na promocji SteelSeries Rival 310 za179 zł i stwierdziłem, że to jednak za wiele jak za myszkę :) Chodzi mi cały czas po głowie też myszka bezprzewodowa, ale nie wiem czy do jakiś 150 zł da sie cokolwiek przyzwoitego kupić (najlepiej łądowanego przez USB bo teraz już wiem, że baterie dużo ważą). A mam przykre doświadczenie, bo kupiłem Logitecha M705 Marathon, którego musze spakować i odesłać bo ten zakup to był straszny niewypał. Dlatego "bang for the buck", może się przekonam, że warto dołożyc.
- jaki chwyt stosujesz: claw (zasadniczo, bo trzymam myszkę raczej nietypowo)
- jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
- jesteś lewo czy prawo ręczny/a? Praworęczny (ale symetryczna myszka wydaje mi się wygodniejsza)
- jaka jest wielkość Twojej dłoni : 17 cm
- jaka jest szerokość twojego palca wskazującego ? 2cm
- czy chcesz zmienić swój chwyt?: nie?
- czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: raczej nie, 800-1600 chyba jest... hmmm typowe?
- co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: Zaczął świrować sensor, aktualnie jest ok, ale zdarza mu sie przychorować. Prawy przycisk przestał klikać, działa ale nie klika, a tak poza tym to działa jak młody bóg. A4tech nie jest mistrzem jakości, tego też od myszki nie oczekiwałem.
- czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? TAK
- uwagi (np. co do wyglądu myszki): Czym bardziej klasyczna tym lepiej. Żadne transformersy typu mad catz, mam całkowicie gdzieś ledy-sredy i kiermaszowe podświetlania. Mam małe dłonie, więc i myszka raczej powinna być niewielka, nie korzystałęm z tych profilowanych dla praworęcznych ale wydaje mi się, że symetryczna jest wygodniejsza. Miło by było gdyby można zmieniać dpi w locie przy pomocy przycisku na myszy. Lubię powierzchnie lekko "gumową" jak w myszkach a4tech których używałem x710>x760 w tej kwestii.
- jaką obecnie używasz myszkę (optyk ,laser, jaki sensor, jakie ślizgacze) Właśnie ją wybieram! Optyk!
- jaką masz podkładkę (oraz czy chcesz szybszą/wolniejszą od obecnej)? Szybsza niż wygląda!
- chcesz plastikową, aluminiową, szklaną, materiałową czy hybrydową (materiałowa z uczuciem gry na plastikowej): z przyzwyczajenia raczej materiałową.
- jaki rozmiar by Cię interesował: circa 20x25cm (ew nieco większa)
- czy akceptujesz podkładki których żywotność może nie przekraczać 6 miesięcy (przy intensywnym użytkowaniu) ale w zamian dadzą nam bardzo dobry ślizg?: nie
- wolisz szybką/średnio szybką/średnią/raczej wolniejszą/wolną/bardzo wolną(zawodowa pod rtsy)(wybierz którąś opcję)*: Hmmm.
- czy podkładka musi być kupiona w Polsce? Tak.
- maksymalna cena za podkładkę? Raczej najtańsza z możliwych.
- uwagi (wygląd, ulubiona firma, grubość, itp.) Typowa, klasyczna bez kiczowatych malowideł.
- jeżeli nie masz zielonego pojęcia o podkładkach i powyższe punkty nic Ci nie mówią, to wpisz tu, wtedy dobierzemy coś bazując na naszym doświadczeniu: Tak jak widać powyżej, nie mam zielonego pojęcia o podkładkach, chciałbym coś przyzwoitego, co by nowa myszka działała optymalnie, jeżeli ktoś by miał propozycje zestawu mysz+podkładka to byłoby bardzo pomocne.