• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowa myszka, bo moja już stara
Pod względem parametrów i w testach sensor z G203 wypada prawie tak dobrze, jak pmw3366 z G Pro dając wystarczający margines w każdym aspekcie, więc wybór na podstawie lepszego sensora byłby raczej podyktowany poprawą komfortu psychicznego, niż realnym wpływem na grę (zresztą podobnie jest w przypadku sensora pmw3330 w cougarze surpassion).
Jeszcze jedną przewagą G Pro są przelączniki o 2-krotnie dłuższym deklarowanym cyklu życia (10 mln dla g203 i 20 mln dla g pro), w rzeczywistości ten parametr również nie ma dużego znaczenia. Te o krótszym deklarowanym cyklu mogą faktycznie paść 2 razy szybciej, równie dobrze mogą działać 2 razy dłużej od tych bardziej żywotnych, realna żywotność to jest bardziej loteria + sposób korzystania z myszy.
Trzecia różnica, tym razem na korzyść g203, to kabel. W G Pro jest pleciony, ciężki i gruby, w g203 jest zwykły gumowy, dość lekki i elastyczny, co w grach fps jest zdecydowanie zaletą, po prostu mniej przeszkadza.
Moim zdaniem sumarycznie obie myszy są na dość zbliżonym poziomie, z tym, że g203 jest znacznie tańsza, momentami można ją urwać na promocjach za 80 zł.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Nowa myszka, bo moja już stara - Rialto - 05-10-2018, 12:23 AM
RE: Nowa myszka, bo moja już stara - Reo - 05-10-2018, 01:01 PM
RE: Nowa myszka, bo moja już stara - cesarz cyberprzestrzeni - 05-11-2018, 10:26 AM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.