Na podstawie odsłuchu tego co słuchasz to słuchawki wziąłbym coś pomiędzy SL 668b aa 681 evo czyli Superlux HD669 i dokup sobie od razu welurowe pady z ebaya: http://www.ebay.com/itm/Velour-Velvet-Ea...3ceb2a36d1. Co do karty dźwiękowej to wiele osób poleca kartę do nich - Audiotraka Prodigy HD2, tyle, że musisz mieć wolny slot PCI. Mieliśmy osobę, która pytając o nowe słuchawki, posiadała xonara dg i tego audiotraka wraz z tymi superluxami i jak twierdził to na hd2 było trochę lepiej.
Jak dla mnie to pomiędzy tymi źródłami dźwięku do 300zł to za wielkiej różnicy nie ma i jestem zdania, że jeżeli w przyszłości będziemy planować zakup jakiś jeszcze lepszych słuchawek(a tak z reguły jest :D) to czasem lepiej jest się przemęczyć na czymś tańszym i odkładać do powiedzmy takiego xonara essence ;).
Jak dla mnie to pomiędzy tymi źródłami dźwięku do 300zł to za wielkiej różnicy nie ma i jestem zdania, że jeżeli w przyszłości będziemy planować zakup jakiś jeszcze lepszych słuchawek(a tak z reguły jest :D) to czasem lepiej jest się przemęczyć na czymś tańszym i odkładać do powiedzmy takiego xonara essence ;).