03-04-2018, 08:37 PM
Ok, zdecydowalem sie jednak na dm3 mini + dm pad L. Dostalem myszke z wada scrolla. Wymienili mi na nowa, ale miala taki sam problem. Postanowilem juz jej nie wymieniac, bo pewnie dostalbym z takim samym scrollem, z reszta i tak mi jakos nie podpasowala specjalnie (powloka slabo trzymajaca sie suchej dloni, moj palec serdeczny troche cierpial). Dzis znow potestowalem pare myszek w saturnie. G203 - ostatecznie pewnie by sie nadala, ale bez rewelacji, g303 - odpada, abyssus - caly czas ok, g403 - raczej nie. Testowalem tez ROCCAT KONE XTD, (myslac o pure owl eye), niby chwyt calkiem ok, ale jakas taka masywna. Pure owl eye jest troche mniejsza i lzejsza wiec moze by sie nadala. Testowalem tez jeszcze raz myszki SteelSeries i o dziwo najlepiej wypad Rival 310. Pomimo tego, ze jest to sporawa myszka to calkiem wygodnei mi sie ja trzymalo takim pal/fingertipem. Nawet z palcem serdecznym nie odczuwalem chyba az takiego dyskomfortu jak z dm3 mini. Dzis jeszcze sprawdzilem co tam ma u siebie cool master i okazuje sie ze calkiem niedawno oswiezyli mojego spawna. MM520 prezentuje sie na papierze bardzo dobrze. Chyba jedny malkament to ten ciezarek 12g, ktory trzeba samemu wybebeszyc ze srodka (zdejmujac slizgacze i rozkrecajac cala myszke). Teraz nie wiem czy pojsc bezpieczna sciezka (chyba) i wziac mm520, czy zaryzykowac z rival 310 (inny ksztalt/grip). Czy moze roccat kone pure owl eye? Czy moze ten abyssus (pomimo, ze nei lubie razera)?
Co sadzicie?
Co sadzicie?