02-17-2018, 02:20 PM
- jaką obecnie myszkę używasz: CM MasterMouse S
- jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: Software mi nie działa, ale coś koło 500-800.
- czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): Zależy od gry, przeważnie średnia/niska.
- czułość w Windows: 6/11.
- czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): -
- ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): -
- w co grasz (podaj tytuły gier): CS:GO, głównie FPS'y.
- jaką masz obecnie podkładkę: A4Tech X7-500MP.
- ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): Wystarczą mi główne 3: LPM, PPM, Scroll. Boczne przeszkadzają, nie używam ich w ogóle.
- twój budżet: 200 zł max.
- jaki chwyt stosujesz: Claw Grip.
- jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
- jesteś lewo czy prawo ręczny/a? Prawo ręczny.
- jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): 19/20 cm.
- jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku)? 2 cm.
- czy chcesz zmienić swój chwyt?: Nie.
- czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: Tak.
- co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: Dłoń się poci, myszka się bardzo szybko brudzi, scroll skrzypi, dużo razy zdarza się, że przypadkowo kliknę boczne przyciski. Podświetlenie nie działa, tak samo z siebie przestało działać.
- czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? Nie musi.
- uwagi (np. co do wyglądu myszki): Najlepiej jakiś gumowany, miły w dotyku materiał, żeby się dłoń nie pociła, dobry sensor. W tym moim CM'ie sensor był bardzo dobry, ale parę rzeczy mi nie odpowiada w tej myszce. Żeby była WYGODNA. Dobrze by było, aby nie była za lekka. Waga mojej poprzedniej (A4Tech) bardzo mi odpowiadała, ale trochę kształt nie odpowiadał (mały palec źle leżał na myszce).
Tak odbiegając od tematu: Dziś z szafy jeszcze odkopałem moją starą, nie działającą A4Tech A90. Podłączyłem ją pod usb, może coś akurat by zadziałało. Myszka zadziałała na 3 sec, podświetlenie się włączyło i zgasła. Minęło parę sekund i zaśmierdziało taką spalenizną. Wiecie może czego to wina? Może dlatego mi podświetlenie nie działa w aktualnej myszce?
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi! :)