02-09-2018, 11:41 AM
To chyba nie do końca kwestia BIOS-u. Czytałem wiele wątków na forum Corsair i innych stronach - podobne problemy są nie tylko w Strafe RGB, ale w ogóle we wszystkich modelach, które mają dwa kable łączące klawiaturę z komputerem. Próbowałem aktywować ukryty tryb BIOS (Win Lock + F1), wyłączyłem oszczędzanie energii dla USB w opcjach zasilania i dla każdego hubu i koncentratora USB - bez skutku. Co ciekawe, HWiNFO64 pokazuje, że - mimo podpięcia do portu USB 2.0 - klawiatura działa na USB 1.1.
Przy okazji - czy to kwestia przyzwyczajenia, że wciskanie klawiszy sprawia wrażenie ciężkiego, cięższego niż w klawiaturze membranowej? Mam już nawyk wciskania klawiszy do końca, raczej nie nauczę się pisania z wciskaniem klawiszy do połowy. Teoretycznie MX Red są najlżejsze.
Przy okazji - czy to kwestia przyzwyczajenia, że wciskanie klawiszy sprawia wrażenie ciężkiego, cięższego niż w klawiaturze membranowej? Mam już nawyk wciskania klawiszy do końca, raczej nie nauczę się pisania z wciskaniem klawiszy do połowy. Teoretycznie MX Red są najlżejsze.